Dit is volgens Kristen het zwaarste aan werkende moeder zijn

26.09.2018 07:47
zwaarste aan werkende moeder zijn

Het missen van de eerste stapjes, woordjes of niet naar een schooloptreden van je kind kunnen komen: werkende moeders hebben het niet altijd makkelijk. Maar wat Scary Mommy-blogger Kristen Miller Hewitt het allermoeilijkste vindt?

‘Het ongelooflijke schuldgevoel als je kind ziek is’, schrijft ze

 

Een ‘gewone’ moeder

‘Kinderen hebben jou op dat moment nodig, maar in plaats daarvan laat je ze achter bij een ander: de oppas, juf of een familielid’, vervolgt Kristen, die even moest slikken toen ze haar dochter met flinke griep thuis achterliet. ‘Ze wilde dat ik haar vasthield en ze wilde niet spelen of eten. Dus toen het tijd was om naar mijn werk te gaan, begonnen haar lippen te trillen: ze wilde met me mee.’ Op dat moment wilde Kirsten voor even een ‘gewone’ moeder zijn. Een moeder zonder werkdeadlines, zonder schuldgevoelens. Niet de bezorgde moeder die op haar werk om de paar minuten op haar telefoon kijkt voor updates of foto’s.

 

Lees ook
‘Moeders, laat je partner ook eens thuisblijven voor jullie zieke kind’  >

 

Veroordelen

‘Het spijt me aan alle moeders die ik vroeger veroordeelde als ze te laat kwamen vanwege hun zieke kinderen’, aldus Kirsten. ‘Ze waren moe, ze misten belangrijke zaken en soms maakten ze ook mijn werk moeilijker door te laat te komen, maar nu weet ik dat ze thuis aan het vechten waren. En dat verdient respect. Zo doe ik het voortaan ook: morgen leg ik de focus weer op mijn werk, maar vandaag blijf ik thuis en geniet ik van elke seconde dat mijn kind en ik samen kunnen zijn.’
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >