‘Dit jaar ga ik body positiever denken, dan maar wat meer spek aan mijn lijf’

01.01.2024 05:47
watermeloen striae

Kleding dragen om indruk te maken op anderen of eindeloos lijnen zonder succes. Deze moeders gooien deze gewoontes de deur uit, want zonder zijn ze net zo goed af.

Maria (43), moeder van Puk (8) en Olle (6).

“Nadat ik vier jaar geleden stopte met roken, ben ik tien kilo aangekomen. Al vier jaar probeer ik die er verwoed af te krijgen door mezelf maandag tot vrijdag uit te hongeren en vervolgens drie dagen te bunkeren als een gek. Maar ja, dat werkt dus niet. Daar ga ik nu radicaal mee stoppen, want na elke mislukte poging voel ik me zo’n enorme loser. Ik wil mezelf dat geweld niet meer aandoen.

“Dan maar wat meer spek aan mijn lijf, ik vind het prima zo”

Nee, in het nieuwe jaar hang ik een poster van Miljuschka Witzenhausen op de koelkast en ga ik body positiever denken. Dan maar wat meer spek aan mijn lijf, ik vind het prima zo.”

Lees ook – Patricia: ‘Waarom voel ik me zo vaak schuldig als ik iets voor mezelf doe?’ >

Net zo sexy

Flora (44), moeder van Jacco (9).

“Ik weiger nog langer strings te dragen. Die irritante reetveters horen echt bij het verleden. Mijn lichaam is er sinds ik moeder ben niet strakker op geworden. Jammer, maar het is niet anders. En dus heb ik het nietsverhullende touwtje ingeruild voor een nette Brazilian slip. Vind ik eigenlijk net zo sexy, terwijl het toch net even wat meer vlees verbergt dan zo’n dun stringetje.”

Te netjes

Shirley (33), moeder van Keano (4).

“Ik zal nooit meer kleding aantrekken om indruk te maken op een ander. Ik werkte als leerkracht en legde mezelf het imago op van de leuke, nette juf. Daar kleedde ik me naar: niet te strak, niet te uitgesproken. Eigenlijk gewoon niet meer authentiek. Terwijl ik privé niet vies ben van een paar rake scheldwoorden, grootse avonturen en kleding die daarbij past.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.