‘Ik schrok me wezenloos toen ik mijn eigen naaktfoto op een obscure sekssite zag’

21.12.2023 10:27
abstract spiegel Beeld: Getty Images

Sylvia wordt op sociale media achtervolgd door een naaktfoto die ze ooit deelde met een Tinderdate. Ze heeft geen idee wie hier achter zit en met welk doel.

Sylvia (28), moeder van Tijn (3), getrouwd met Bouke (30).

“Net 23 was ik, naïef, opgegroeid in een klein dorp en goedgelovig. Niks gewend nog. Op mijn zestiende verkering en nu voor het eerst echt single. Vastbesloten te genieten van mijn vrijheid beproefde ik na verloop van tijd mijn geluk op Tinder. Edwin was een van de eersten die reageerden. Op zijn profielfoto – maar één exemplaar, nu zou dat alarmbellen doen rinkelen – zag hij er goed uit. Leuke kop met donker haar, pilotenzonnebril op, leren jack. Hij reed motor, zo stond er in zijn profiel. En hij was zeer bereisd. Dat vond ik aantrekkelijk.

Vanaf dat moment zijn we met elkaar gaan chatten. Hele avonden. Edwin intrigeerde me. Dat hij onze gesprekken vaak richting seks stuurde vond ik wel opvallend, maar ik zag er geen kwaad in. Ook op seksueel gebied was ik nog vrij bleu, ik wilde weleens stoer meepraten met vriendinnen. Edwin stelde al snel voor op Whatsapp verder te gaan.

Topless

Onze berichten werden alsmaar pikanter van toon. Hij was complimenteus over mijn uiterlijk en benieuwd wat er schuilging onder mijn jurkjes. Mijn borsten zijn nogal groot: ik heb cup F, bij 75 centimeter omtrek. Had ik geen bikinifoto? Ik stuurde hem eerst nog een onopvallend kiekje van mij op het strand. Later liet ik me verleiden tot een close-up van mijn decolleté in kanten lingerie en het verst ben ik gegaan door een toplessfoto te versturen. Zonder hoofd, maar wel met duidelijk zichtbare tepels. Dat deed ik overigens na veel pushen van zijn kant en toen we al met een soort app-seks bezig waren.

“Hij wilde een echte naaktfoto om het ‘af te maken’”

Edwin stuurde me eerst een zogenaamde dickpic. Hij zei dat hij zo geil van onze gesprekken werd en een stijve had gekregen van mijn bikini- en behafoto, hij wilde een echte naaktfoto om het ‘af te maken’. Toen ik op verzenden drukte, had ik meteen spijt. Hoe dom kon ik zijn dit naar een vreemde man te sturen? Iemand met wie ik wel al drie weken lang bijna dagelijks chatte en appte, maar die ik nog nooit had gesproken, laat staan in real life gezien.

Ik drong er bij Edwin op aan om de foto te deleten. Ik kreeg slechts een knipoog-smiley als antwoord. Zijn verzoeken om meer en heftiger beeldmateriaal wees ik beslist af. Niet lang erna droogden zijn appjes op. Zijn nummer had hij geblokkeerd. Ook bleek hij ineens verdwenen van Tinder. Dat gaf me een unheimisch gevoel. Ik vond het jammer, maar was tegelijkertijd ook wel blij, het voelde toch alsof ik over een bepaalde grens was gegaan. Ik wiste onze Whatsappgeschiedenis en nam me voor om nooit meer zomaar zulke foto’s te versturen.

‘Mijn profiel’

Amper twee weken na ons laatste appverkeer kreeg ik ineens een vreemd berichtje. Een onbekend nummer wilde in contact met mij komen op Whatsapp. Nietsvermoedend opende ik het bericht en schrok van een foto van een enorme piemel. Het bleek te behoren aan ene ‘Michel36’ die schreef dat ik er ‘met mijn grote tieten’ vast wel raad mee wist. Geschokt verwijderde ik gauw het bericht. Maar voor ik het wist plopte het ene na het andere appje met obscene foto’s binnen.

“Voor ik het wist plopte het ene na het andere appje met obscene foto’s binnen”

Op het bericht van ‘Hassan79’ die keurig alleen ‘Hallo mooie dame’ appte, stuurde ik de vraag hoe hij aan m’n nummer kwam. Zijn antwoord deed me shaken. Schijnbaar was ik aangemeld op een of andere obscure dating-sekssite. Op mijn verzoek maakte hij een schermprint van ‘mijn profiel’. Ik schrok me wezenloos toen ik mijn eigen bikini- en borstenfoto ontdekte met mijn voornaam en leeftijd, plus de toevoeging dat ik voor alles in was en een nat kutje had…

Op dat moment heb ik keihard gegild en gejankt. Ik durfde mijn ouders niets te zeggen, maar heb direct mijn broer gebeld om hulp. Samen met hem en mijn beste vriendin ben ik naar de politie gestapt. Mijn schaamte was immens groot. Daar konden ze niet veel voor me doen, omdat ik vrijwillig foto’s had afgestaan en eigenlijk niet eens wist aan wie precies. Het enige wat ze me meegaven was om een ander, geheim nummer te nemen. Uiteraard heb ik dat meteen gedaan; mijn appinbox betrof al meer dan 75 berichten in amper 48 uur!

Lees ook – ‘Ik sloot mezelf poedelnaakt buiten in een Thais vakantieresort’ > 

Naar de achtergrond

De telefoonterreur was direct over, mijn stress niet. Ik lag nachten wakker en werd paranoïde als op straat een man te lang mijn kant op keek of een groep jongeren stond te lachen. Dan dacht ik meteen: ze hebben mijn borstenfoto’s gezien. Ik kon nergens anders meer aan denken. Ik speurde dagenlang het internet af, op zoek naar mijn voornaam en naaktfoto’s. Maar toen ik niet lang erna mijn huidige vriend Bouke ontmoette, verdween het naar de achtergrond.

Ik vertelde Bouke summier over de foto’s, zonder te veel details over hoe en wat. Daarvoor was de gêne te groot. Ik hoopte dat het een nachtmerrie was geweest. Tussen Bouke en mij ging het razendsnel. Een jaar na onze eerste date was ik zwanger en toen onze dochter Renske vier maanden oud was, trouwden we. Eind goed al goed, dacht ik.

Opnieuw opgedoken

Totdat ik mijn borsten twee jaar terug ineens op een forum op Facebook over borstvoeding zag opduiken. Een vrouw die zich voordeed als Rebecca bood zich aan als borstvoedingsexpert en deed dat met mijn lingeriefoto als profiel. Ik dacht dat ik gek werd! Het kon niet missen dat het mijn foto was: ik herkende mijn zwarte beha en string en ovale spiegel. Volledig in shock belde ik de politie – die er uiteraard niets mee kon, maar me wel lief te woord stond.

“Volledig in shock belde ik de politie – die er uiteraard niets mee kon”

Daarna rapporteerde ik de foto bij Facebook. Ik ging verder op onderzoek uit en vond de foto ook nog eens op Marktplaats. Daar heette ‘zij’ weer anders, maar bood zich ook aan als lactatiekundige. Er zat niets anders op dan het mijn man te vertellen.

Hij was not amused, om het zacht te stellen. Bouke vond me zo’n idioot. Wat had me bezield? Ja, geen idee. Jeugdige onnozelheid? Het vervelende is dat ik daar nu niets meer aan kan veranderen. Eenmaal het internet op geknald, zit je er voor altijd aan vast. Mijn geluk is dat mijn hoofd nergens op staat, maar ik weet wel dat het mijn borsten zijn!

Wie dan?

Ik heb geen idee wie dit doet en met welke reden. Is het wel een man? Ik heb destijds contact gehad met ene Edwin, alleen weet ik niet veel meer van hem dan hoe hij op die vage Tinderfoto stond. Ik heb alles gedeletet, ook zijn foto van zijn lichaamsdelen. Maar die kunnen ook weer ergens vandaan zijn gehaald. Misschien is de schuldige wel een vrouw. Of iemand uit mijn verleden die mij wil pesten, zoals de politie opperde. Maar wie dan? En met welk doel? Ik word niet gechanteerd, er is nooit gevraagd om geld of een tegenprestatie.

Het is nu al een tijd weer rustig, maar de wetenschap dat er iemand is die mijn foto’s bezit en ze wanneer hij of zij wil weer kan gebruiken is afschuwelijk. Ik ben een getrouwde vrouw, moeder bovendien, de gedachte dat er elk moment een naaktfoto kan opduiken is gekmakend.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.