Doris: ‘Ik volgde een intens dieet om de kans op een meisje te vergroten’

07.03.2024 16:06
dieet meisje streng Bron: Unsplash

Doris (37) en haar man Nick (40) hebben al vier zoons, Doris wilde echter heel graag nog een dochter en zette alles op alles om dat te laten slagen, daarom volgde ze maandenlang een intens dieet.

“Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag een dochter zou willen. Vanaf de eerste zwangerschap riep ik al: ‘Ik hoop dat ik een dochter krijg!” Sommige mensen vinden dat raar, maar voor mij betekent het niet dat ik niet van mijn zoons hou.

Gooien met stiften

Mijn vier zoons zijn namelijk schatten en enorme stuiterballen. Ik ben gek op ze, maar het zijn ook echte jongens. Ze houden van jongensdingen, zoals stoeien, voetballen en gamen. Dingen waar ik helemaal niets mee heb. Natuurlijk sta ik langs de zijlijn bij de voetbalclub, maar ik heb er de ballen verstand van.

Liever zou ik naar een balletvoorstelling gaan, of een middagje gaan shoppen. Maar dat vinden mijn jongens niets aan. Toen ze nog jong waren probeerde ik ze vaak aan het knutselen te krijgen, maar ze waren meer met de stiften aan het gooien dan aan het kleuren.

Het is dan ook geen geheim dat ik iedere zwangerschap opnieuw teleurgesteld was dat ik geen meisje kreeg. Gelukkig wilde ik wel altijd al een groot gezin, maar ik had wel gehoopt dat daar in ieder geval één meisje bij zou zitten.

Lees ook: Teleurgesteld over het geslacht? Zo ga je om met gender disappointment

Een streng dieet voor een meisje

Natuurlijk herpakte ik me na iedere teleurstelling weer en zette ik mijn droom voor een roze prinsessenkamer en een baby in schattige bloementjes jurkjes weer even in de koelkast, maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen.

Toen de vierde twee jaar was, zei ik tegen mijn man: ‘Ik wil nog graag een kind, maar wel een meisje.’ Hij moest lachen en antwoordde alleen maar: ‘Veel succes!’ Maar ik liet het er niet bij zitten, ik struinde het internet af en vond verschillende theorieën die succesvol zouden zijn.

Uiteindelijk kwam ik bij een vrouw terecht die mij kon begeleiden. Ik kreeg een streng en intens dieet voorgeschreven, heel veel dingen mocht ik niet eten. Wat dat betreft is het ‘jongensdieet’ een stuk gemakkelijker, daarbij mag je bijna alles gewoon eten.

Heftige periode

Maar bij het ‘meisjesdieet’ is heel veel verboden en dat maakt het behoorlijk zwaar. Ook moest ik veel extra supplementen slikken. En ik moest het dieet een flink aantal maanden volgen, voordat we weer mochten proberen om zwanger te worden.

Het was een heftige periode, maar ik wilde dit zó graag, dat ik genoeg motivatie had om het vol te houden. Toen het eenmaal zover was, speelde ook de timing nog een belangrijke rol. Ook het moment van conceptie kan de kans op een meisje namelijk vergroten. Te dicht op de eisprong vergroot namelijk de kans op een jongen. Het dieet en de timing samen zouden de kans op een meisje met ruim 80 procent vergroten.

De geslachtsecho

Na twee maanden proberen, was ik zwanger. Ik kon mijn geluk niet op, maar was ook enorm zenuwachtig. Mensen die van de situatie wisten maakten zich zorgen. ‘Wat als het toch een jongen is, na al die moeite? Kun je er dan wel van houden?’ Maar voor mij was het simpel, ‘Mocht het toch een jongen zijn, dan wil die zo graag bij ons zijn, dat ik niet anders kan dan ervan houden’, antwoordde ik altijd.

Na 15 weken deden we een geslachtsecho en dat moment zal ik nooit vergeten. De echoscopiste wist van mijn wens voor een meisje en zei: ‘Ik heb goed nieuws, jullie krijgen een dochter.’ En ik barstte direct in tranen uit.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en ben ik de gelukkige moeder van een dochter. Iedere keer dat ik haar haren vlecht, voel ik me intens gelukkig en haar vier broers behandelen haar als een prinsesje. Dit is hoe het altijd heeft moeten zijn.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.