dochter roept om vader
Beeld: Pixabay

Celene Dobson is een fulltime werkende moeder. Als haar dochtertje ’s nachts wakker wordt, roept ze om haar papa. Celene legt uit waarom dat zo steekt.

De Scary Mommy-schrijfster beschrijft hoe ze ’s nachts wakker wordt van haar peuterdochtertje die om haar vader huilt. Ze loopt haar kamer in: ‘Mama is hier, zeg ik, terwijl ik haar rug aai. Een mes draait rond in mijn buik, mijn ogen vullen zich met tranen maar ik hou me groot, voor haar. Ze kalmeert uiteindelijk en vindt het fijn dat ik bij haar was, maar ik weet dat ik niet haar eerste keuze was.’

 

Eerst haar vader

Celene legt uit dat zij weer voltijd aan het werk ging toen haar dochtertje drie maanden oud was. Haar man werkt parttime vanuit huis en is altijd bij de kinderen. Dus ze snapt heus wel dat haar peuter om haar papa roept: ‘Maar wat me dwarszit, is dat het haar onderbewustzijn is die dit roept. Het is in haar geworteld dat ze eerst om haar vader roept, en dan pas om mij. In haar hiërarchie staat mijn man boven mij.’ Ze vertelt dat ze haar werk houdt: ‘Het is mijn taak om geld te verdienen, ons huis te betalen en eten te kopen. Het is een belangrijke taak en ik hou ervan, maar het is zwaar om niet de hele dag bij de kinderen te kunnen zijn.’

 

Lees ook
PERSOONLIJK: 'Sinds ik werk, zeg ik vaker ja tegen mijn kinderen' >

 

Het beste

Ze vertelt haar best te doen om quality time met haar peuter te hebben: ‘Ik leg mijn telefoon weg als ik met haar ben en geef haar mijn volle aandacht. Maar er is altijd een zeurend stemmetje in mijn achterhoofd dat vraagt waarom ik dan geen geld voor haar aan het verdienen ben om voor haar te kunnen zorgen, in plaats van bij haar te zijn.’ Toch voelt deze constructie voor haar gezin het beste, besluit ze: ‘Als ze vannacht weer om haar vader roept, voel ik een steek in mijn hart. Maar ik weet dat dit het beste is voor ons. Ik kan niet boos zijn omdat ik zo’n geweldige man heb aan wie ik de kinderen elke dag toevertrouw. Hij is mijn alles, voor mijn alles. En ik zou het niet anders willen.’
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >