Roos Schlikker

Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). In Kek Mama schrijft ze over haar gezinsleven.

“Ik voel me zo truttig”, verzucht een vriendin.

Ik knik. We hebben net aan elkaar toegegeven wat we hebben gedaan. Hier hadden we vroeger niet aan moeten denken. Het is gênant. Een teken dat we volledig zijn ingekapseld in burgerlijkheid. Zijn wij werkelijk dit soort vrouwen geworden?
 

'Wat is er van ons leven geworden'

Yep. Wij zijn van die moeders met een vooruitziende blik. Een planbord. Een schema. We kunnen niet ontkennen dat we het hebben gedaan: we hebben onze vakanties ruim een halfjaar van tevoren geboekt.

Ooit waren wij rugzaktoeristen. Chicks die met een Lonely Planet in de hand (het boek, want wij zijn zo oud dat je in onze wilde jaren nog geen internet had) zeeën bevoeren, woestijnen afstruinden, zich lieten tongen door locals met donkere ogen en woeste blikken. We gingen op reis zodra we genoeg geld hadden, waarheen bepaalden we onderweg, net als de plek waar we sliepen en met wie.

En moet je nu kijken. In januari begint het Grote Googelen al. Binnen een dag of tien hebben we alles uitgedokterd. Welk land, welk hotel, appartement of tent, hoelang en met wie. We drukken op send et voilà: vastgepind. “Wat is er van ons leven geworden!” roep ik uit.
 

Lees ook
21 dingen die je denkt als je een vakantie met kinderen boekt >

 

Last minute-vakantie

Maar dan denk ik aan die ene last minute-vakantie met de kinderen. Het enige huisje waar we nog terecht konden tochtte uit alle gaten, er zat een wespennest onder een dakgoot, al het verkrijgbare eten was gefrituurd tot de eieren bij het ontbijt aan toe en het resort was vergeven van de Engelsen die al bij het ontbijt schalden dat ze Beer en Pussy wilden.

Was ik nog ongebonden, dan had ik mijn zooi gepakt en was vertrokken. Maar bonnefooien met de kinderen, ik bracht het niet op. Op een dag lag ik bij het extreem drukke zwembad naast een Brits gevaarte dat pontifcaal op zijn enorme rug There is no future getatoeëerd had staan. En op dat moment dacht ik: hij heeft gelijk.
 

Verheugen

Kortom, last minute is heel avontuurlijk maar ook riskant. Nee, dan de uitgestippelde vakantieweken. Nu had ik alle tijd om naar ervaringen van anderen te vragen en zo te bezien wat we wel en niet wilden. Ik heb zelfs al voor de herfstvakantie gekeken. Als ik dat thuis vertel, springt Róman stralend van de bank. “Wat fijn, mam. Dan kan ik me weer heel lang verheugen!”

Zo is het. En reken maar dat there a future is.
 

Deze column staat in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Toprak Yalçiner zoon
Beeld: BrunoPress

Beschuit met muisjes voor actrice Toprak Yalçiner en haar vriend Mats: het stel is ouders geworden van een zoon.

Het jongetje heet Miro Cem, laat een trotse Toprak weten op haar Instagramaccount.


Lees ook
Roxeanne Hazes is zwanger >


Primeurtje

Toprak maakte begin dit jaar bekend dat ze zwanger was, ook via Instagram. ‘We hebben een primeurtje, want Mats en ik worden papa en mama’, schreef ze toen bij deze foto.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van zomerse vakantiekiekjes tot aan een bezoekje aan de kinderboerderij: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kleine copycatMooie momentenNiets aan toe te voegen

 

Fijn weekend! 🙋🏼‍♀️😄

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) opEven een dagje niksGenieten

 

I truly fell in 💗with you #menorca

Een bericht gedeeld door Rossana Kluivert (@rossanakluivert) opLees ook
14x fijne meren en plassen in Nederland >


Spannend

 

Oh wat vinden ze het spannend om hun neefje te ontmoeten... 💙

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) opCarolien pakt uitBeetje lol trappen


Lief

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >