column-malu-zwangerschap-moedermaffia

Geniet je op een terras van de eerste zonnestralen, word je door een wildvreemde vrouw aangesproken op jouw eetgedrag: Kek Mama’s Malu maakte het mee en moet er nog van bijkomen. 

Nu ik 35 weken zwanger ben, valt het me op dat er steeds vaker naar me wordt gestaard op straat. Leuk natuurlijk, want ik ben trots op m’n buik en laat die met liefde zien, maar soms krijg ik het gevoel dat ik onder een vergrootglas word gelegd. Of ik nu de trap pak in plaats van de lift, met m’n gezicht in de volle zon zit, een sprintje trek om ‘nog even snel’ over te steken of een vette hap bij de frietkraam eet: ik voel de ogen branden in mijn rug. Zo ook toen ik met m’n beste vriendin op het terras een broodje geitenkaas uit de oven bestelde. 

 

'Alsof ik mijn derde peuk opstak'

‘Kan je beter niet doen’, zei de vrouw naast ons toen mijn heerlijk uitziende bord voor m’n neus werd gezet. Met zo’n toontje alsof ik net mijn derde peuk opstak. Of een hele fles wijn in één keer leegdronk. ’Ik wil je niet bang maken, maar een vriendin had ooit geitenkaas op en met haar foetus liep het niet goed af.’

 

Lees ook
Column Malu: 'Alleen al bij het woord 'positiekleding' kreeg ik de rillingen' >

 

'Uit m'n stekker gaan'

Oké. Ik kon twee dingen doen: of ik bedankte de vrouw vriendelijk voor haar advies, óf ik ging uit m’n stekker omdat ze één: de verkeerde informatie gaf en twee: ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien. Verstandig koos ik voor de eerste optie, want een zwangere vrouw die midden op het terras de controle verliest - daar vinden mensen vast ook weer wat van. En daarbij wilde ik me er niet te veel van aantrekken. 

 

'Dat broodje smaakte niet meer'

Maar hoe gek het ook klinkt, het deed me wel wat. Ik wéét dat ik geitenkaas mag eten (heb het immers al -tig keer gegoogeld) en ik wéét dat ik doe wat het beste voelt voor mijn baby, maar toch pakte ik onder de tafel m’n telefoon om het nog een keer goed te checken. En dat broodje? Dat heb ik gewoon gegeten, maar smaakte toch niet zo lekker meer.

 

'Laat mensen in hun waarde'

Daarom, hoe goedbedoeld ook: laat mensen lekker in hun waarde. Moeders weten echt wel wat het beste is voor hun kind. Daar hoeft de moedermaffia niet bij te helpen. Behalve dan als je een zwangere vrouw onder het genot van een sigaret een fles wijn ziet leegdrinken ;).

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >