Beeld: Getty
Beeld: Getty

Lieve (30) is moeder van Jan (3) en Dries (1). Ze was gelukkig getrouwd, tot haar man afgelopen Kerstmis totaal onverwachts zijn koffers pakte. Voor Kek Mama schrijft ze over alles wat ze sindsdien doormaakt. Deze week: het gerucht gaat rond dat Lieves ex een nieuwe vriendin heeft.

Er naar uitgekeken is een groot woord, maar ik had er best zin in. Voor het eerst zouden Jan en Dries twee nachten achter elkaar bij hun vader slapen. Twee hele nachten zonder kinderen, doen en laten wat ik wilde. Geen huilende Dries ’s nachts en geen gezeur bij het naar bed gaan van Jan. Héérlijk!  

 

48 fijne, zorgeloze uurtjes

Mijn ex en ik hadden de afspraak gemaakt dat er in vakanties een extra dagje en nachtje aan die spaarzame uurtjes zouden worden geplakt. Zo had ik ook een beetje vakantie en was er ruimte voor hem om ook wat leuks met die twee bengels te ondernemen. Hij zou ze ophalen op vrijdag en terugbrengen op zondag. 48 hele, fijne, zorgeloze uurtjes lagen in het verschiet. Ik belde vriendinnen voor een avondje stappen en ook mijn vlam kon eens ongestoord om zeven uur 's avonds op de stoep staan zonder eerst te bellen om te horen of de kinderen al sliepen.

 

De nieuwe vriendin van mijn ex

Vol goede zin begon ik aan het lange weekend. Na ongeveer 2 wijntjes ging mijn telefoon. Een vriendin; of ik al had gezien op Facebook dat mijn ex een nieuwe ‘vriendin’ had… Patsboem, over en klaar. In één klap was ik het relaxte gevoel kwijt en mijn ogen vulden zich langzaam met grote waterlanders. Zou hij echt een nieuwe vriendin hebben...? Ondanks het feit dat ik zelf ook een nieuwe lover had, voelde ik van alles. En dat gevoel was allesbehalve prettig. Jaloers zou je het kunnen noemen, maar ook verdrietig. Want als hij niet van mij houden kon, hoe kon hij dan nu al wel van iemand anders houden?

 

Lees ook
20 dingen die je denkt als je kinderen naar hun vader zijn >

 

Wie was ze, wat deed ze

Uiteraard speurde ik haar hele Facebookpagina af. Wie was ze, wat deed ze, was ze knap, had ze veel vrienden? Puberaal voelde het en met de minuut voelde ik me ellendiger. Want ze was natuurlijk leuk en knap en had veel vrienden. Wat nou als deze vrouw nu bij mijn kinderen zou zijn? En hoe fijn dat lange weekend een uur geleden nog had geleken, zo verschrikkelijk was het nu. Ik wilde in de auto stappen, aanbellen en even controleren hoe het daar ging. Of even bellen, ook goed.

 

Confronterend moment 

In plaats daarvan belde ik een andere vriendin, net gescheiden, dus prima ‘praat-materiaal’. Ik bekende jaloers te zijn en na een goede slok wijn biechtte ik zelfs op dat er een kleine traan over mijn wang had gebiggeld. Ze lachte en zei dat het de meest normale reactie ever was. Een confronterend moment van het einde van deze liefdesrelatie. En dat was het.

 

Wijntje en potje huilen

Na nog een wijntje en een klein potje huilen was het klaar. Ik moest de kinderen en de controle gaan loslaten en dit was daar een uitstekend moment voor. Een vuurdoop, dat wel, maar ook: de realiteit onder ogen zien en accepteren dat deze situatie niet zou veranderen. Maar God, wat ben ik blij dat het volgende lange weekend nog een hele tijd duurt. Dan kan ik namelijk nog even wennen aan het idee.

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >