Chrissy Teigen herdenkt jaar na dato verlies van zoontje: ‘Je gaf me de ergste pijn’

30.09.2021 09:54
chrissy-teigen-depressie

In de Verenigde Staten vieren ze niet alleen Vader- en Moederdag, maar ook Dochter- en Zoondag op respectievelijk 25 en 28 september. Model Chrissy Teigen greep die gelegenheden aan om haar kinderen in het zonnetje te zetten. Ook denkt ze terug aan het verschrikkelijke verlies van haar derde kindje, deze week precies een jaar geleden.

Met een eerlijke, hartverscheurende foto blikt de vrouw van zanger John Legend terug op dat traumatische verlies.

 

Liefde voor de kids

De 28e verschijnt er eerst een post voor zoontje Miles (3). ‘Shit, wat als-ie straks groot is en erachter komt dat ik steeds wel iets op Dochterdag heb gepost, maar niet op Zoondag? Zal-ie boos zijn? Hoe het ook zij, ik hou heel veel van je, zoon!’, schrijft ze bij een reeks foto’s van het schattige mannetje.

 

‘Het leven is een wonder’

Dan volgt er een emotionelere post: een foto van Chrissy in een ziekenhuisbed met John aan haar zij, pal na het verlies van zoontje Jack halverwege de zwangerschap. ‘En aan de zoon die we bijna hadden: jij gaf me de ergste pijn die ik me kon voorstellen, waarmee je me liet zien dat ik alles kan aankan, zelfs als ik dat helemaal niet wil. Ik heb niet voor je mogen zorgen, maar je hebt me wel van mezelf en mijn lichaam leren houden. Onze lichamen zijn kostbaar en het leven is een wonder. Er is me verteld dat het makkelijker zou worden, maar daar ben ik nog niet. Mama en papa houden voor altijd van jou.’

Lees ook
Chrissy Teigen deelt hartverscheurende blogpost over verlies zoontje Jack

 

‘Lichaam op pauze’

Afgelopen week stond Chrissy ook al stil bij het verlies van Jack en wat dat met haar lichaam gedaan heeft. De moeder schreef hoe ze voorafgaand aan de geboorte van haar kinderen Luna en Miles eerst in gewicht aankwam, voordat ze daarna door het voeden van de baby’s weer terug in vorm raakte. Maar vorig jaar was dat dus niet zo, toen baby Jack levenloos ter wereld kwam. ‘Als je halverwege je baby verliest, wordt je lichaam gewoon op pauze gezet’, aldus Chrissy.

 

Pijnlijk spiegelbeeld

‘Het heeft geen functie, niemand om te voeden. Je zit gewoon vast. Vast aan hangende tieten die klaargestoomd werden om melkzakken te worden en een buik die klaar was om te baren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet ontzettend klote zou zijn’, aldus het 35-jarige model. Naar eigen zeggen wordt Chrissy dan ook nog iedere dag als ze in de spiegel kijkt herinnerd aan datgene ‘wat had kunnen zijn’.

 

Hoge pieken, diepe dalen

Chrissy en John maakten op 1 oktober 2020 bekend dat Jack na twintig weken in de buik verdrietig genoeg levenloos ter wereld was gekomen. Een maand eerder maakten ze dolgelukkig zijn komst op een bijzondere manier bekend. In de videoclip van John’s single ‘Wild’ verscheen Chrissy voor het eerst in beeld met haar babybuik.

 

 

 

 

Heeft iemand in jouw omgeving een geliefde verloren? Zo kun je iemand bijstaan die met verlies te maken heeft.

Bron: Mother

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >