tips-tijd-besparen-in-ochtend

Brood moet worden gesmeerd, schooltassen ingepakt, kinderen op tijd uit bed en met een beetje geluk red je het nog net om twee minuten onder de douche te springen - kan allemaal heus wel een tikkie relaxter. Bekijk onderstaande tips maar.

Maak kant-en-klare kledingsetjes

En doe dat terwijl je de was opvouwt, want dan ben je toch al bezig. Zo voorkom je dat de kledingkast van je kinderen een janboel wordt én gaan ze niet in een of andere wanstaltige combi de deur uit als je partner iets bij elkaar zoekt.

More content below the advertising

 

Hou kapsels simpel

Want logisch dat je tijdens de ochtendspits geen tijd hebt voor zo'n ingewikkeld Pinterest-model. Zie hier een lijstje met simpele varianten voor jezelf en voor je kind: lijken direct uit een kappersboek te komen, maar je bent er zo klaar mee.

 

Vermijd (melk)vlekken in je schone kleding

Hoe je dit doet? Door na je schone kloffie te hebben aangetrokken, direct je badjas eroverheen te gooien. Zo voorkom je dat je niet in alle haast nog een nieuwe outfit moet uitzoeken. Of de deur uitgaat met kwijl- of melkvlekken van je baby.

 

Lees ook
8x snelle kapsels voor tijdens de ochtendspits >

 

Invriezen die hap

Superhandig: brood in het weekend smeren en invriezen. Kan overigens niet met al het beleg (kaas is niet zo'n goed idee), maar met vleeswaar, hagelslag of jam werkt het prima.

 

Maak er een wedstrijd van

Want zodra er iets te winnen valt, zijn de meeste kinderen er als de kippen bij. Hang bijvoorbeeld een checklist op de deur van je kinderen, laat ze zélf hun wekker zetten en wie er in die week het vaakst als eerste beneden staat, mag kiezen wat jullie zondags eten. Of verzin een andere prijs - een kinderhand is immers snel gevuld.

 

Kies een vaste plek voor de sleutels

En zorg ervoor dat ze daar voordat je gaat slapen ook écht liggen. Want geef toe: hoe vaak heb jij 's ochtends nog als een idioot door het huis gewalst omdat je jouw bos kwijt was?

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >