tips-tijd-besparen-in-ochtend

Brood moet worden gesmeerd, schooltassen ingepakt, kinderen op tijd uit bed en met een beetje geluk red je het nog net om twee minuten onder de douche te springen - kan allemaal heus wel een tikkie relaxter. Bekijk onderstaande tips maar.

Maak kant-en-klare kledingsetjes

En doe dat terwijl je de was opvouwt, want dan ben je toch al bezig. Zo voorkom je dat de kledingkast van je kinderen een janboel wordt én gaan ze niet in een of andere wanstaltige combi de deur uit als je partner iets bij elkaar zoekt.

More content below the advertising

 

Hou kapsels simpel

Want logisch dat je tijdens de ochtendspits geen tijd hebt voor zo'n ingewikkeld Pinterest-model. Zie hier een lijstje met simpele varianten voor jezelf en voor je kind: lijken direct uit een kappersboek te komen, maar je bent er zo klaar mee.

 

Vermijd (melk)vlekken in je schone kleding

Hoe je dit doet? Door na je schone kloffie te hebben aangetrokken, direct je badjas eroverheen te gooien. Zo voorkom je dat je niet in alle haast nog een nieuwe outfit moet uitzoeken. Of de deur uitgaat met kwijl- of melkvlekken van je baby.

 

Lees ook
8x snelle kapsels voor tijdens de ochtendspits >

 

Invriezen die hap

Superhandig: brood in het weekend smeren en invriezen. Kan overigens niet met al het beleg (kaas is niet zo'n goed idee), maar met vleeswaar, hagelslag of jam werkt het prima.

 

Maak er een wedstrijd van

Want zodra er iets te winnen valt, zijn de meeste kinderen er als de kippen bij. Hang bijvoorbeeld een checklist op de deur van je kinderen, laat ze zélf hun wekker zetten en wie er in die week het vaakst als eerste beneden staat, mag kiezen wat jullie zondags eten. Of verzin een andere prijs - een kinderhand is immers snel gevuld.

 

Kies een vaste plek voor de sleutels

En zorg ervoor dat ze daar voordat je gaat slapen ook écht liggen. Want geef toe: hoe vaak heb jij 's ochtends nog als een idioot door het huis gewalst omdat je jouw bos kwijt was?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >