‘De boodschappen doe ik op zaterdag, zodat ik een terrasje kan pakken’

01.04.2023 06:10
terras pakken boodschappen Beeld: Getty Images

Je afspraken of klusjes speciaal naar het weekend verzetten om doordeweeks een vrije dag te hebben. Deze ouders hebben zo hun trucjes om wat tijd voor zichzelf te creëren.

Anna (32): “Op vrijdag zijn de kapper en de nagelstudio natuurlijk ook open, maar ik maak altijd een afspraak in het weekend. Kan ik op mijn vrije vrijdag heerlijk Netflixen. Op zaterdag drink ik mijn proseccootje met mijn haar in de highlightfolie terwijl mijn man achter de kinderen aanrent.”

Terrasje pakken

Marijn (31): “De weekboodschappen doe ik op zaterdag. In mijn eentje. Niet omdat ik daar zo van geniet, maar omdat ik er mooi nog een kop koffie op een terrasje aan vast kan plakken. Of een rondje door het winkelcentrum. Ik vertrek tijdens het middagslaapje van mijn peuters en kom pas terug als ze hun speeluurtje met papa hebben gehad. Even mijn handen vrij en niemand die merkt dat het met die supermarktdrukte best meevalt in het weekend.”

Lees ook – ‘Mama wil even rust’: zo zorgen deze moeders voor me-time >

Boekenvoorraad verversen

Rowena (33): “Wij halen de kinderboeken eens per twee weken uit de bibliotheek. Hartstikke leuk om samen met mijn dochter te doen, maar één keer per maand bied ik op zaterdag aan in mijn eentje te gaan, terwijl mijn vriend bij onze dochter blijft. Zo’n bezoek aan de bieb kan zomaar twee uur duren. Niet omdat ik zo moeilijk kan kiezen; ik ben binnen een minuut of tien wel klaar. Maar laat ín onze bibliotheek nou een ontzettend leuke kroeg zitten – het is geen toeval dat mijn vriendinnen hun boekenvoorraad vaak op precies dezelfde dag verversen.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.