Niet meer op een lijn: ‘Aan alles merk ik dat mijn beste vriendin mijn solovakantie afkeurt’

03.10.2023 05:58
vriendin solovakantie afkeurt Beeld: Getty Images

Een weekje weg uit de sleur van het dagelijks leven, niet alleen mama zijn en opa wat quality-time met zijn kleinkind geven. Lijkt een win-win, maar daar denkt Eva’s beste vriendin anders over.

Eva (27), moeder van Ezra (5):

“Vanaf jongs af aan ga ik met mijn ­moeder in het laagseizoen een week naar Ibiza. We zijn allebei gek op het party-eiland. Dat traditionele verwentripje bleef in stand, ook toen ik ­onverwacht zwanger werd van Ezra en zijn vader ons twee weken na zijn geboorte in de steek liet.

Gelukkig bood mijn eigen vader aan voortaan op te passen. Zo kon ik mijn tripje met mama voortzetten en op adem ­komen en kon hij fijn met Ezra tutten. Dat pakte zo goed uit, dat zowel mijn ­vader als Ezra jaarlijks reikhalzend uitkijken naar ­mama’s vakantieweek. Ze gaan dan samen naar de bioscoop, de dierentuin en het circus. Win-win, zou je denken.

Lees ook – Laat ze maar praten: deze moeders gaan regelmatig alleen op vakantie >

Dat jij dat kán

Daar denkt mijn beste vriendin ­Julia echter heel anders over. Zeker nu ze ook moeder is; haar dochter Coco is ­18 ­maanden. Aan alles merk ik dat ze mijn solovakantie afkeurt. Ze blijft ­roepen dat ze zelf geen dag zonder haar kind zou kunnen, ­omdat ze ‘te veel van Coco houdt’ en het slecht vindt als kinderen vaak bij hun grootouders worden gedropt. Daarmee zegt ze indirect dat ik een ­ontaarde moeder ben, omdat ik dat blijkbaar wel doe.

“Daarmee zegt ze indirect dat ik een ­ontaarde moeder ben”

Of ze vraagt ­hoeveel ­vluchten er gaan vanaf het eiland en hoelang het vliegen is, stel dat mijn kind ineens ziek zou worden. Zo veroordelend kende ik haar vroeger helemaal niet. Ze was juist zelf een enorm feestbeest. Misschien heeft ze nog last van post-zwangerschapshormonen?”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.