‘Mijn beste vriendin en ik kregen ruzie door de ruzie van onze dochters’

01.09.2022 17:07
pesten pestkop Beeld: Shutterstock

Eén van de belangrijkste regels voor vriendinnen die ook mede-moeder zijn: bemoei je nooit, maar dan ook nóóit, met de ruzies tussen jullie kinderen.

José (37): “Een kras op een roze meisjesfiets: dat is in een notendop de aanleiding van de ruzie tussen mij en mijn beste vriendin Julie. Eigenlijk van die tussen onze dochters van tien. Alleen heb ik iets doms gedaan, ik ben me er mee gaan bemoeien en dat is geëscaleerd.

Ruzie

Na een middag spelen leende Eefje de fiets van mijn dochter Benthe om naar huis te gaan. Ze zou hem de volgende dag terugbrengen. Blijkbaar was de fiets gevallen en daardoor zat er een enorme kras op het roze frame.

Benthe begon te huilen en jammerde dat ze de fiets niet meer mooi vond en nu een nieuwe wilde. Eefje ontkende dat het door haar kwam en de meiden begonnen te bekvechten. Ik mengde me in hun ruzie. Ik stelde voor dat we de fietsenmaker zouden kunnen vragen het frame te spuiten en dat die kosten dan voor Eefje waren.

Lees ook – Als je kind altijd ruzie zoekt: ‘Ook leerkrachten storen zich aan mijn dochter’ >

Kras

Dat voorstel viel verkeerd bij mijn vriendin: waarom zou zij voor een lullige kras op een tweedehands fiets moeten betalen? Over en weer hebben we nare dingen geappt, waardoor ik nu, vier maanden later, nog steeds met een knoop in mijn maag rondloop. Helaas wil Julie niets van een verzoening weten. Ze heeft me zelfs geblokkeerd op Insta.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Kek Mama (@kekmamamagazine)