Ann Dominique Wilten: ‘Elke dag verzin ik een smoes om alleen te zijn’

07.03.2023 09:03
Ann Dominique Wilten Beeld: Nine IJff en Kim Greidanus

Ann Dominique Wilten (32), de vrouw van Danny Froger (35), is moeder van Fallon (3) en Scottie (5 maanden). Aan geheimen en heimelijke verlangens heeft ze geen gebrek. “Tegen mijn dochter lieg ik elke dag wel een keer.”

“Danny en ik zijn allebei open, zeker tegen vrienden. We vertellen veel, al zijn er natuurlijk altijd dingen die niet iedereen hoeft te weten. We hebben geen afspraken gemaakt over wat we anderen vertellen of wat we wel en niet met de buitenwereld delen. Meestal voelen we wel aan wat we liever niet wereldkundig maken. Soms kijken we elkaar even aan ter goed keuring: gaan we dit delen? Dat gaat vanzelf.

“Als ik wil dat Danny z’n mond houdt, geef ik hem een schop onder de tafel”

Soms is Danny wel iets loslippiger dan ik. Hij drinkt niet veel meer, maar als hij een borreltje op heeft, praat hij wat makkelijker. Als ik op zo’n moment wil dat hij zijn mond houdt, geef ik hem een schop onder de tafel. Dan weet ie meteen hoe laat het is, haha.”

Roddelpers

“Op een gegeven moment kwam er in de pers het nieuws dat mijn moeder een Froger als schoonzoon niet leuk zou vinden. Maar hoe het ging was dat ik met haar aan het appen was en dat ze bedoelde: ‘Toch geen BN’er, hè?’ Daar werd van gemaakt: ‘Schoonmoeder niet blij met een Froger.’ Terwijl iedereen in de familie een goede band heeft met elkaar.

Ik schrok daarvan, hoe snel dingen uit hun verband worden getrokken. Dan lees ik iets en denk ik: ‘Dat heb ik helemaal niet zo gezegd.’ Na zes jaar moet ik daar nog steeds aan wennen. Ik ben voorzichtiger geworden met wat ik zeg. Van nature ben ik een flapuit, een open boek, maar soms denk ik: ik moet oppassen, anders heb ik het straks gedaan.”

Lees ook – Spijbelende moeders: ‘Ik meldde me af met een ‘hevige migraineaanval” >

Me-time

“Mijn beautygeheim is: pak je agenda en plan tijd in voor jezelf. Het is verleidelijk om je kinderen eerst te verzorgen en daarna pas jezelf. Daar was ik door vriendinnen voor gewaarschuwd en ik merk dat ik ook de neiging heb om mezelf op de laatste plaats te zetten. Nu probeer ik erop te letten dat ik genoeg tijd voor mezelf neem. Soms zeg ik tegen Danny: ‘Ga jij met de meiden wat leuks doen, ik ga naar de schoonheidsspecialist en de kapper.’ Daar maak ik bewust tijd voor vrij.”

Allemaal smoesjes

“Tegen Fallon lieg ik elke dag wel een keer. Als ze vraagt: ‘Wat ga je doen?’ dan wil ze altijd mee. Ze wil alles samen met mij doen. Tenzij ik zeg dat ik moet werken. Dus als ik even alleen wil zijn zeg ik dat ik moet werken. Dan kom ik met boodschappen thuis en zegt ze: ‘Mama toch! We zouden samen boodschappen doen!’ Ik verzin elke dag wel een smoes om even iets in mijn eentje te ondernemen.”

Gestopt met roken

“Vanaf mijn zestiende rookte ik, gezellig in het weekend met een drankje. Ik deed een week met een pakje. Sinds ik Fallon heb, heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Soms denk ik: wat ruikt het lekker, maar ik moet er niet aan denken om Scottie een knuffel te geven terwijl ik dan naar rook ruik. Daar vind ik het Zwitsal-geurtje van mijn baby veel te lekker voor.

Ik had het niet verwacht, maar ik mis het roken niet. Het geheim om het vol te houden: maak het afkicken makkelijker. Stop het geld dat je bespaart in een spaarpot en ga daar iets leuks van doen. Dat hielp mij enorm. Wat ik het moeilijkst vond waren de momenten dat rokers tijdens etentjes naar buiten gaan. Dat zijn altijd gezellige momenten. Maar dan dacht ik aan mijn baby en was het zo weer over.”

Het hele interview staat in de Kek Mama Geheimenspecial, verkrijgbaar in de winkel vanaf 7 maart.

Ann Dominique Wilten

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.