Spijbelende moeders: ‘Ik meldde me af met een ‘hevige migraineaanval”

30.12.2022 08:02

Tuurlijk, helemaal netjes is het niet, dat spijbelen. Maar soms wil je als moeder óók een dagje vrij. En dan maar hopen dat je niemand tegen komt.

Gwenn (34), moeder van zonen Rick (8) en Tim (6):

“Het kinderdagverblijf was een dagje gesloten, maar ik had de memo gemist en moest die ochtend met twee kinderen huiswaarts keren. Mijn manager had al een paar keer moeilijk gedaan als ik vrij wilde vanwege de kinderen, dus meldde ik me af met een ‘hevige migraineaanval’ waarop ze mij veel beterschap wenste.

Op heterdaad

’s Middags was de opening van de ijsbaan bij ons in de stad. Ik nam Rick en Tim mee en was zo druk met ze leren schaatsen, dat ik niet in de gaten had dat er foto’s werden gemaakt. Foto’s die pontificaal op Facebook werden gezet.

“De volgende dag zag ik online een foto van kinderen op de ijsbaan, met mij als stralend middelpunt”

De volgende dag opende ik op mijn werk de lokale nieuwssite en zag een foto van kinderen op de ijsbaan, met mij als stralend middelpunt. Mijn manager heeft er nooit iets over gezegd, maar laatst informeerde ze wel of ik altijd snel opknap na een aanval. Ik stamelde snel iets over wonderpillen.”

Lees ook – Extra tijd op het kinderdagverblijf: ‘Hij vindt het geweldig en mama heeft wat me-time’ >

Betrapt in bad

Lotte (29), moeder van dochter Pippa (1):

“Op mijn vrije dag bracht ik Pippa gewoon naar het kinderdagverblijf. Ik verheugde me op een dagje languit in bad, ongestoord tijdschriften lezen en Netflixen. Tegen haar leidsters zei ik dat ik moest werken, uit angst dat ze me anders een ontaarde moeder zouden vinden.

“Het voelde net of ik gespijbeld had”

Maar helaas werd Pippa ineens koortsig en verkouden en dus belden de leidsters naar mijn werk. Waarop mijn collega doodleuk zei: ‘Joh Lotte is lekker vrij’. Toen ik vervolgens op mijn mobiel werd gebeld met de vraag of ik Pippa misschien kon komen ophalen, voelde het net of ik gespijbeld had.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.