‘De een gaat naar de schoonheidsspecialist, ik scharrel als selfcare’

27.10.2022 12:31
9 positieve dingen scheiding Beeld: Shutterstock

Door de sleur elkaar prompt uit de ogen verloren en op het punt van scheiden, maakte Ada een datingprofiel aan. Gewoon, om zich weer eens begeerd te voelen.

Ada (39): “We stonden op het punt van scheiden, mijn man en ik. De sleur, het eeuwige rennen en vliegen, het gebrek aan tijd voor elkaar; het brak ons op. Of liever: mij. Want mijn man vond ons leven wel prima, en onze zonen van zeven en negen waren toch ook gelukkig? Ik praatte met gescheiden vriendinnen. Hun levens waren er bepaald niet makkelijker op geworden na de breuk. Ik dacht aan de gebroken harten van mijn kinderen. En: mijn lieve, maar doodsaaie man.

Lees ook – Sanne werd zwanger van haar scharrel: ‘We waren echt in paniek. Wat moesten we doen?’ >

Hervonden seksualiteit

In een vlaag van verstandsverbijstering maakte ik een profiel aan op Tinder en had diezelfde week nog een date. Ik voelde me als herboren onder de aandacht van een ander. Met deze spanning en afwisseling – overigens zonder seks te hebben – kon ik opeens alles weer aan.

Dat had ook zijn weerslag op mijn huwelijk; mijn man sprong een gat in de lucht om mijn hervonden seksualiteit. Daardoor was mijn behoefte om te scharrelen bijna meteen weer verdwenen, maar eens in de zoveel tijd spreek ik weer eens af, om me begeerd te voelen. Ik ga niet vreemd: er komt geen gevoel bij kijken en ik zoen niet met die mannen. De een gaat naar de schoonheidsspecialist, ik doe dít aan selfcare.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.