Angelique ging naar Turkije voor een mommy make-over

28.11.2022 06:02
mommy make-over Turkije hotel Beeld: Getty Images

Angelique werd ongelukkig van haar uitgelubberde lijf na haar zwangerschappen. Ze besloot naar Turkije te gaan om alles eens even goed te laten aanpakken.

Angelique (35), getrouwd met Bart (37), drie kinderen (11, 7 en 3).

“De eerste twee zwangerschappen lieten al flink hun sporen achter op mijn lichaam, maar na de derde was het pas echt droevig gesteld met mijn buik en vooral mijn borsten. Van mezelf had ik altijd een mooie D-cup gehad, eenmaal zwanger zwol ik op tot een behoorlijke E en na de bevalling raakte ik alle volume kwijt. Mijn borsten hingen als uitgeknepen theezakjes op mijn buik. Bovendien verschilden ze ineens in grootte. Ook was ik elke keer ruim 25 kilo aangekomen, die ik er niet allemaal meer makkelijk af kreeg gelijnd én had ik twee keer een keizersnede gehad plus een navelbreuk opgelopen. Mede daardoor kampte ik met een diastase: het weefsel tussen mijn rechte buikspieren was dermate opgerekt en opgezwollen dat ik eruitzag als iemand die drie maanden zwanger was.

Elke keer dat ik in de spiegel keek werd ik triest van wat ik zag: een vrouw met een bolle buik met veel slap vel. Als ik in bad lag, dreven ‘mijn kwabben’ in het water en ik droeg alleen nog maar heel wijde bloesjes en truien. Ik voelde me doodongelukkig. Ik was begin dertig en vond mezelf veel te jong om me de rest van mijn leven in badpakken of corrigerend ondergoed te hullen. Mijn man vond me zo niet heel sexy en aantrekkelijk, zei hij eerlijk. Dat klinkt hard, maar dat snapte ik.

Mommy make-over

Ooit had ik in een tijdschrift gelezen over een mommy make-over: een borst- en buikwandcorrectie in één keer. Een behoorlijk zware ingreep, maar dat schrok me niet af. Ik heb een hoge pijngrens en ben na twee keizersneden wel wat gewend. Al voordat mijn gezin voltooid was, legde ik geld opzij; het zat altijd in mijn achterhoofd als optie. Toen mijn jongste een jaar oud was, ben ik naar een privékliniek gestapt voor meer informatie. Daar werd me aangeraden eerst een liposuctie te doen op mijn buik en flanken; eerder wilden ze me niet verder helpen. Ik heb dat gedaan, maar niet van harte. Er werd vet weggehaald, maar ik zag geen verschil. Wel vond ik het erg pijnlijk en duur. Alleen die lipo was al 3500 euro. Wilde ik daar ook een echte mommy make-over, dan zou dat nog eens ruim 10.000 euro kosten.

Toevallig las ik op Facebook positieve verhalen over een cosmetische kliniek in Turkije waar zeer deskundige plastisch chirurgen werkten. Ik meldde me aan voor een intake bij een Nederlands bureau dat de gehele reis, inclusief operatie en hotel regelde en was onder de indruk van de foto’s van hun resultaten. Ook vond ik het fijn dat ze veel aan nazorg deden door middel van vochtafdrijvende massages. Na mijn eerste liposuctie was ik bijna vierkant geworden. De beschadigingen onder mijn huid hadden harde plekken achtergelaten. Door de massages na afloop van de mommy make-over zouden die verdwijnen en zou ik mijn vormen terugkrijgen.

Maar er was natuurlijk ook twijfel. Helemaal naar Turkije, waar ik de gezondheidszorg niet ken, en wat zou er gebeuren bij complicaties achteraf? Ik moest alle voors en tegens goed tegen elkaar afwegen. Maar uiteindelijk hakte ik de knoop door en vloog erheen. Ik zou er een volledige liposuctie ondergaan en borstimplantaten, een borstlift en een buikwandcorrectie krijgen. En dat alles voor 7200 euro, inclusief een week verblijf en maaltijden in een hotel. Er mocht gratis een begeleider mee en dat werd mijn broer; Bart bleef thuis en zorgde voor onze kinderen.

Lees ook
Hollywood body’s na de bevalling: ‘Mijn buik is nog altijd sponzig’ >

Onder het mes

Cosmetische operaties in het buitenland hebben een slechte reputatie, maar ik vond het echt prima. Ik verbleef drie nachtjes in het ziekenhuis – in Nederland is dat hooguit een nacht en soms word je zelfs al op dezelfde dag ontslagen. Al die tijd werd ik goed in de gaten gehouden. Ik heb sinds mijn laatste zwangerschap een laag ijzergehalte in mijn bloed en kreeg na de bevalling meteen een bloedtransfusie. Dat gebeurde nu weer.

Op zondag kwam ik aan, op maandag ging ik onder het mes, donderdag was ik terug in het hotel en ’s zondags vlogen we weer naar Nederland. De napijn viel alles mee. Ik lag volledig ingesnoerd in een faja, een drukpak, op mijn hotelbed om aan te sterken. Ik kon slechtere plekken bedenken! In de dagen erna moest ik steeds op controle. Dan werd er een taxi gestuurd naar mijn hotel om me op te halen. Op de laatste dag regelde mijn broer een rolstoel en zijn we zelfs gaan winkelen.

Na twee weken reed ik alweer zelf auto, na twee maanden rende ik rond met mijn kinderen. Alle wonden waren prachtig geheeld. In bepaalde stukken snijden ze door je zenuw, daar heb ik nog steeds geen gevoel, maar dat komt wellicht weer terug.

Happy met mezelf

Het kostte veel geld, maar ik heb er hard voor gewerkt en het netjes gespaard. En het resultaat is het meer dan waard. Ik heb een volle E-cup gekregen en een prachtige licht glooiende buik mét taille. Er is nog eens ruim zes kilo vet weggezogen en twee kilo aan overtollig vel weggesneden. Mijn buikspieren zijn zowel horizontaal als verticaal gehecht en ingekort om zo de diastase te verhelpen. Voorheen kon ik buikspieroefeningen doen wat ik wilde, er gebeurde niks, omdat ze zo waren uitgerekt. Na drie maanden waren ze weer buigzaam als een elastiekje.

Gelukkig heb ik geen enkele negatieve of afkeurende reactie gehad. Voor Bart had een hele operatie niet gehoeven, ook al vond hij mij minder sexy. Maar hij gunde het me wel en al is hij niet van de complimenten, hij vindt me nu weer prachtig. Mijn vriendinnen moedigden me juist aan om het te doen, als dat betekende dat ik weer happy met mezelf zou worden. Mits ik maar niks aan mijn gezicht zou doen. Gek genoeg zou ik dat ook nooit doen. Rimpels vind ik juist prachtig. Je wil als tachtigjarige nog wel enige mimiek overhouden. Maar met een uitgezakt lijf wilde ik niet leven.

Mooi strak

Ik voel me nu een stuk zelfverzekerder en superblij. Een naveltruitje vind ik niet gepast op mijn leeftijd, maar ik draag veel strakke shirts en de rokjes van vóór mijn zwangerschappen. Ik ga zelfs weer in bikini. Mijn borsten zijn prachtig gehecht: er zit een anker rondom mijn tepel, maar die littekens vallen binnen mijn bovenstukje, mijn buik precies in mijn slip.

Natuurlijk, ik blijf een vrouw, ik heb altijd nog wensen en bepaalde issues. Zeker nu mijn bovenlijf zo mooi strak is, zie je pas goed hoe groot mijn billen, heupen en benen zijn. Ik ben nu net Kim Kardashian. Mijn beste vriendin zei lachend: ‘Joh meid, er zijn vrouwen die duizenden euro’s neerleggen voor deze billen!’ Misschien dat ik ooit mijn benen laat liften. Ik wil nog tien kilo afvallen en het is de vraag of ik dan geen los vel krijg op mijn dijbenen. Als dat gaat schuren, wil ik dat wel laten corrigeren. Maar dat is dan ook echt het allerlaatste gesleutel aan mijn lijf.”
Dit artikel staat in Kek Mama 11-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.