Als je liever binnenblijft met oud en nieuw: 10x nieuwjaarsfilms

30.12.2018 20:28
films-oud-en-nieuw

Met drie flessen champagne en een zak oliebollen achter de kiezen de stad in om tot in de late uurtjes door te zakken klinkt misschien leuk, maar minder als je kinderen hebt. Dus wil jij met een knaller het nieuwe jaar inluiden, maar wel de volgende ochtend fit de boterhammen kunnen smeren? Bekijk dan één van deze films.

Met dank aan Superguide.

 

Trading Places

Als je wil kunnen lachen, kijk je Trading Places. Eddie Murphy en Dan Aykroyd zijn elkaars tegenpolen, maar werken toch samen om twee rijke, kwaadaardige broers aan te pakken. Moraal van het verhaal: denk twee keer na voor je op Oudejaarsavond op een trein stapt met een gorilla aan boord.

 

New Year’s Eve

In een Love Actually-achtige film maak je kennis met een veel mensen (zoals Ashton Kutcher, Lea Michelle, Sarah Jessica Parker, Josh Duhamel, Seth Meyers, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Zac Efron en Robert De Niro) met een veel eigen verhaallijnen. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: oud en nieuw draait om liefde.

 

When Harry met Sally

Op zoek naar een film die een hoog romcom-gehalte mixt met de magie van oudejaarsavond? Kijk dan zeker naar When Harry met Sally, waarin twee vrienden uiteindelijk tóch verliefd op elkaar worden. Met als absoluut hoogtepunt een emotioneel moment op een oud en nieuw-feestje in New York.

 

 

Sleepless in Seattle

Sam (Tom Hanks) droomt op oudejaarsavond over zijn overleden vrouw. Annie (Meg Ryan) is diezelfde avond samen met haar vriend, waar ze duidelijk niet mee zou moeten zijn. Beiden moeten ze het oude jaar achter zich laten om uiteindelijk bij elkaar te kunnen komen.

 
 
 
Lees ook
Handig: hiermee bepaal je zelf hoe laat 2019 begint voor je kinderen >

 

The Godfather Part II

Liever een film met wat meer actie? Ook The Godfather II speelt zich af rond oud en nieuw. Maar in plaats van een nieuwjaarskus, geeft Al Pacino de broer die hem verraadde wat anders tijdens de jaarwisseling.

 

Sex and the City

Als je oud en nieuw graag met vrienden viert, kijk dan de fantastische Sex and the City-film. De film bewijst met een nieuwjaarsmontage dat het feest niet alleen om liefde, maar vooral om vriendschap draait.

 

 

Rent

Het jaar inluiden met een musical? Kan ook. Veel musical-liefhebbers noemen Rent als één van hun favorieten. Het eerste deel vindt plaats tussen kerst en oud en nieuw en belichaamt de ‘hoop van het nieuwe jaar’ perfect.

 

 

Bridget Jones’ Diary

Altijd goed. De romcom begint én eindigt op oudejaarsavond, elke keer met een leeg dagboek en uiteindelijk met een fantastische kus.

 

 

About a Boy

Als je je iets beter wilt voelen over het feit dat je dit jaar oud en nieuw op de bank doorbrengt, kijk dan About a Boy. Hugh Grant speelt een ietwat verloren persoon die op een nieuwjaarsfeest de prachtige Rachel Weisz ontmoet en direct verliefd wordt.

 

 

Boogie Nights

William H. Macy speelt een man wiens vrouw maar niet kan ophouden met vreemdgaan. Uiteindelijk neemt hij zijn liefdesverdriet, korte lontje en een pistool mee naar een oud en nieuw-feestje.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >