Wil je jouw kind niet wakker maken net voor de jaarwisseling of heb je na die intensieve kerstdagen zelf al moeite om je ogen open te houden? Geen nood, want Netflix heeft dé oplossing: een countdown die je kan afspelen wanneer het jou uitkomt.

Hierdoor kan je zelf bepalen hoe laat het nieuwe jaar voor jou en het gezin begint. Ideaal, helemaal als je jonge kinderen hebt.
 

Tien video's

Er is keuze genoeg, want de streamingdienst heeft van tien verschillende series een countdown klaargezet. Bekijk de linkjes hieronder en eh... gelukkig nieuwjaar!

1. Fuller House

2. Puffin Rock

3. Trollenjagers

4. Skylanders Academy

5. Project MC²

6. Beat Bugs

7. Luna Petunia

8. Word Party

9. Lang Leve Koning Julien

10. Chasing Cameron

Vergeet die drukke tuincentra en maak gewoon zelf een kerststukje. Saai of ingewikkeld? Nee hoor, check deze kerststukjes maar eens, die je zo in elkaar zet. 

Kerststukje in een glas

 
Pak je grootste vaas uit de kast, koop wat mooie takken en dennenappels en leg een bolletje touw klaar. Toegegeven, het is een klusje om de boel bij elkaar te binden, maar daarna heb je wél iets moois op tafel staan.
 

Kerstletter

zelf kerststukjes maken

Ook leuk, deze kerstletters. Koop een paar kartonnen 3D-letters, oase en wat kerstgroen en je kunt al aan de slag. Je knipt de letters hol - zodat je ze kunt vullen met groene takken - en versiert ze daarna met kleine kerstballen. Voor een feestelijk resultaat hang je er lampjes omheen. Check hier hoe je stap voor stap te werk gaat.

 

 

Lees ook:
Dit zijn de leukste (en foutste) kerstliedjes >

 

Groen op een dennenappel

zelf kerststukjes maken

Voor dit kerststukje heb je niet veel nodig: een paar grote dennenappels en verschillende soorten kerstgroen, kleine kerstballen, een paar bolletjes katoen of andere versiersels en een lijmpistool. De dames van Christmaholic leggen je hier uit hoe je het maakt. 

 

Kerststuk op hout

zelf kerststukjes maken

Nog een variant op het old-school kerststukje: een creatie op hout. Op deze site lees je hoe je te werk moet gaan. Als basis begin je met een houten (serveer)plank, een stuk oase, lint, mos en kaarsen en daarna kun je je fantasie natuurlijk lekker de vrije loop laten gaan.

 

Kerstbol

zelf kerststukjes maken

Ben je toevallig in de buurt van een hobbywinkel, sneak dan even naar binnen om piepschuim bollen te kopen. Daar kun je namelijk deze kerstbol-stukjes mee maken. 

 

Traditie 

Heb je geen tijd om iets nieuws uit te proberen? Geen punt. Het traditionele kerststukje zoals we 'm allemaal kennen, blijft minstens zo leuk om naar te kijken. En je hebt 'm zo gemaakt met een paar benodigdheden zoals oase en kerstversiering op een ijzerdraadje. Check de video hoe 't ook alweer moest.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Terwijl Saar Koningsberger vorige week in de ring stond voor het programma Boxing Stars, werd haar dochter Scottie (9 maanden) opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hardnekkig virus. Ondertussen zijn ze gelukkig weer thuis, maar in haar nieuwste vlog deelt de presentatrice intieme beelden van de ziekenhuisopname.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >