Bijman Vreemdgangers
Beeld: 123RF

We horen altijd over mannen die een bijvrouw hebben, maar andersom komt natuurlijk ook voor.

Ilan (40) is gescheiden, vader van een zoon van 10.

“Ooit wil ik wel weer een vaste relatie, maar eerst moet ik mijn zaakjes regelen. Uit mijn huwelijk heb ik een forse schuld meegenomen. Op dit moment zit ik in de schuldsanering, waardoor ik op een kleine kamer woon in een veredeld studentenhuis. Geen ideale situatie om een serieuze verbintenis aan te gaan. Ook verloopt de relatie met mijn zoon nog niet soepel – die wil ik eerst goed hebben, voordat ik me kan binden aan een vrouw. Daarom sta ik ingeschreven op een site voor vreemdgangers. Een bewuste keuze."

 

Zo safe mogelijk

"De vrouwen die zich hierop hebben ingeschreven zoeken spanning. Thuis is het saai, hun mannen werken, zij zitten thuis met de kinderen. Ze willen sex, maar ook gewoon aandacht en leuke gesprekken. Daar zorg ik graag voor. Ik kan goed luisteren en ben goed in bed. Ik houd van vrouwen verwennen. Ik heb een speciale rugzak bij me met kaarsen en lekkere olie. Een massage is het beste voorspel.

Ik houd het bij eenmalige ontmoetingen, ongeveer eens per maand. Afspraken maak ik volgens een ingenieus uitgedokterd systeem. Het moet zo safe mogelijk zijn. Het laatste wat ik wil is een boze echtgenoot op mijn dak. Ik wil niet getraceerd kunnen worden. Het chatten en afspreken gebeurt allemaal via de site en de mail. Ik heb een vaag mailadres met letters en cijfers, dat niet is te herleiden naar mijn echte naam. Ik bel met een afgeschermd nummer."

 

Geen gigolo

"We spreken meestal af in Amsterdam of Rotterdam in een La Place restaurant. Ik ben vroeg, zodat ik kan zien of ze alleen aankomt. Ook reis ik per trein, zodat er geen kenteken van mijn auto te achterhalen valt. Na wat kletsen, vertrekken we naar een hotel. Meestal Van der Valk of Bastion. Maar ook dat kiezen we pas op het laatste moment uit, zodat daar niet ineens een woedende man kan komen opdagen. De rekening delen we, altijd cash, en we checken in onder een valse naam. Dit zijn mijn regels en daar houd ik me aan. Alles om drama’s te voorkomen.

Ik zorg dat ik als eerste wakker word, pak mijn spullen en leg een bedankbriefje neer. Samen ontbijten vind ik te veel lijken op een relatie. Het komt ook voor dat ik afhaak. Ik ben geen gigolo. Als een vrouw tien kilo zwaarder is dan op haar foto, zeg ik eerlijk dat er geen lichamelijke klik is. Andersom heb ik het nog niet meegemaakt. Ik ben niet van steen en heb na een heerlijke lange nacht ook weleens kriebels gevoeld, maar dan ben ik hard voor mezelf. Na een paar dagen zakt die verliefdheid wel weer weg. Kan ik weer rustig op zoek naar een nieuwe date."
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in Kek Mama 08-2015.
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

terug na scheiding
Beeld: 123RF

Op een dag kijk je in de spiegel en denkt: misschien is het ook wel mijn schuld dat het tussen ons is misgelopen. En dat zou zomaar het moment kunnen zijn dat je op je knieën terug wil kruipen.

Pleuni (36) zette haar man meteen de deur uit toen ze ontdekte dat hij een vriendin had. Na een jaar mocht-ie weer terugkomen.

“Hij realiseerde zich pas hoe fout hij bezig was, toen hij al vier maanden iets had met de barvrouw van de tennisclub. Ik had geen flauw vermoeden. Elke man drinkt een paar biertjes op de club. Tuurlijk kwam-ie dan later thuis. Dus toen de man van de barvrouw mij belde om het blijde nieuws te verkondigen, was ik met stomheid geslagen. Hij is gek, dacht ik. Of dronken. Ze hadden vast relatieproblemen en hij zoekt gewoon een zondebok.

Toen mijn man het niet eens ontkende, heb ik in een impuls gehandeld. Ik heb zijn spullen gepakt en gezegd dat hij bij zijn moeder kon gaan wonen. Onze dochters waren vier en zes.
 

'Zat ik daar mijn tranen weg te slikken'

Ik zal hem krijgen, dacht ik. Ik ging met de meiden op vakantie en had een paar keer een date. Zat ik tegenover een vreemde kerel mijn tranen weg te slikken omdat ik daar gewoon wilde zitten met mijn eigen vent. Dan dacht ik verbitterd: als hij alle tijd die hij met de barjuf doorbracht in ons huwelijk had gestoken, hadden de meisjes nog gelukkige ouders gehad.

Mijn ex haalde om het weekend keurig de kinderen op voor een logeerpartij in het huis van oma. Ook de woensdagmiddagen nam hij voor zijn rekening. Dan ging hij met ze naar tennistraining, reed met jongste door naar zwemles, en leverde ze voor het avondeten weer bij me af. Dan keek ik naar die blije gezichtjes en luisterde naar hun vrolijke verhalen en wist ik het allemaal niet meer zo zeker. Het was papa voor en papa na. Vanwege mijn wrok zaten ze nu zonder hun vader aan tafel.
 

Niks anders dan behoefte aan aandacht

Mijn ex deed geen enkele poging om onze relatie te redden. Hij respecteerde mijn keus en was een ongelooflijke oen geweest – zijn woorden. Van de kinderen hoorde ik na een paar maanden dat de mevrouw van de tennisbar er niet meer werkte. Mijn schoonmoeder mengde zich niet in onze problemen, maar vertelde wel hoe ongelukkig hij was. Dat die verhouding niks anders was geweest dan behoefte aan aandacht. Ik keek terug op de laatste jaren van ons huwelijk en moest toegeven dat ik onze relatie inderdaad had verwaarloosd. Ik was met van alles bezig – kinderen, werk, huishouden, vriendinnen – behalve met mijn eigen man. Hij was mijn sluitpost geworden en ik de zijne.
 

Het praatje werd een glaasje wijn

Ondertussen werd ons contact steeds meer ontspannen. Het praatje aan de deur als hij de kinderen terugbracht, werd een glaasje wijn. Hij at af en toe mee met ons, bleef een nachtje slapen. Een jaar na onze breuk zei ik: ‘Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?’ Na drie avonden praten haalde hij zijn spullen op en kwam weer bij ons wonen.

Soms ben ik bang dat hij opnieuw de fout ingaat, maar dan spreek ik mezelf ferm toe: hem niet vertrouwen betekent dat ik ons huwelijk geen eerlijke tweede kans geef. We nemen meer tijd voor elkaar; gaan uit eten of een weekendje weg, zijn samen op dansles. Om me heen zie ik het ene huwelijk na het andere stranden – ik kruip nog even in de armen van de vader van mijn kinderen.”
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in Kek Mama 01-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-koppels-meer-dan-50-jaar-getrouwd

Liefde vier je elke dag, maar vandaag toch een beetje meer. En daarom willen we je deze prachtige fotoserie 'To Grow Old With You' van Stephanie Jarstad niet onthouden.

De koppels op de foto zijn al meer dan vijftig jaar getrouwd. En er zit zelfs een stel bij dat al 71 jaar samen is: romantischer krijg je het niet.

 

Doug en Fran, 55 jaar getrouwd. "We waren acht jaar samen voordat we trouwden. We zijn zes keer uit elkaar gegaan, want communiceren gaat moeizaam. Maar steeds komen we weer bij elkaar terug: onze liefde groeit elke dag."

 

Tess en Ray, 54 jaar getrouwd. "Ray is vier jaar geleden gediagnostiseerd met Alzheimer. Maar wat er ook gebeurt, als je hem vraagt wat hij het liefste doet, zegt hij altijd: 'Alles wat Tess graag doet'. Zelfs nu nog."

 

Chauncey en Bertha, 71 jaar getrouwd. "In de zomer van 1944 gingen we hiken op de Timpanogos-berg. Zes maanden later waren we verloofd. We hebben allebei hard gewerkt en onze dertien kinderen opgevoed."

 

Lees ook
VIDEO: getrouwde vrouw heeft een boodschap voor alleenstaande moeders >

 

Mervin en Carolyn, 56 jaar getrouwd. "We hebben elkaar op school leren kennen. Toen we trouwden, hadden we bijna niets: we sprongen het avontuur in en begonnen met werken. En nu zijn we hechter dan ooit."

 

Helen en Lloyd, 64 jaar getrouwd. "Hij had een tweelingbroer, ik ook en we reisden samen naar school met de bus. Toen werden we verliefd."

 

Andrew en Norma, 57 jaar getrouwd. "We ontmoetten elkaar toen ik in een vrouwenkledingzaak werkte en hij in een winkel ernaast. We zagen elkaar bij de ingang, praatten elke dag en ik was tot over mijn oren verliefd."

Bron: Stephanie Jarstad

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >