‘Zelfs tijdens een ‘adults only’ feest kwam ze met haar twee zoons aanzetten’

07.11.2023 05:13
vriendin komt altijd met kinderen Beeld: Getty Images

Eindelijk weer eens een middagje weg met vriendinnen, blijken ze met geen mogelijkheid te scheiden van hun klein kroost. Waar is dat ouderwets in de lampen hangen gebleven?

Miranda (41), moeder van Gabriël (7) en Julia (5):

“Kate is al sinds de kleuterschool mijn beste vriendin. We groeiden samen op, studeerden en stapten samen. Toen zij verkering kreeg met George, klikte dat gelukkig met mijn vriend David. En ook onze kinderen gaan ondanks het leeftijdsverschil best aardig met elkaar om.

Dubbeldates

Niks aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat ze nooit meer iets wil doen zónder de kinderen erbij. Komt ze op de koffie, dan altijd met die twee drukke jongens van haar erbij. Winkelen wil ze niet, want dat vinden haar zoons van 3 en 4 geen prettige activiteit. Ergens lunchen kan alleen als er een kindermenu op de kaart staat.

“Komt ze op de koffie, dan altijd met die twee drukke jongens van haar erbij”

Onze afspraakjes blijven nu beperkt tot dubbeldates met onze voltallige gezinnen erbij. Ook top, maar soms verlang ik naar ouderwets tijd met z’n tweeën. Dat zit er niet in zolang haar kinderen klein zijn, ben ik bang.

Lees ook – ‘Tijdens een vriendinnen-nachtje weg zit ze non-stop op de hotline met thuis’ >

Vertaling nodig?

Afgelopen voorjaar werd ik veertig. Ik had expliciet gezegd dat ik een ’adults only’ feest gaf in een zaaltje en stelde voor dat ze haar kinderen zou onderbrengen bij een oppas. Ze zei niks, maar presteerde het die avond wéér aan te komen met haar twee zoons. Ze had zelfs twee campingbedjes die ze bij de garderobe stalde, om zo haar kinderen te kunnen laten slapen als ze moe werden.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.