Met deze tips draag jij ook een steentje bij aan een beter milieu

18.03.2022 12:57
wereld hergebruik dag

Eerlijk is eerlijk: we mogen met z’n allen wel wat liever zijn voor het milieu. Lijkt misschien een hele opgave, maar met een paar simpele tips kom je al een heel eind.

We helpen je op weg.

Dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind

speelgoed_delen

Lijkt jouw woning na de verjaardag van je kind op een ontploft speelparadijs en struikel je om de haverklap over de LEGO-blokjes? Wij hebben professional organizer Martine Heeremans om handige tips gevraagd.

Spel: Ik leer recyclen


Hoe handig: hiermee leert je kind spelenderwijs hoe hij het beste afval kanscheiden om te recyclen. Met behulp van zeven spelletjes, activiteiten en tips ontdekt-ie welk materiaal in welke bak thuishoort. Bestel ‘m hier

Lees ook: Duurzaam leven met kinderen: zó doe je dat

Milieubewuste buggy? Het bestaat!


Kinderwagenmerk Joolz vond Wereld Hergebruik Dag hét moment voor de lancering van een duurzame Joolz Aer-buggy met een stof gemaakt van – jawel – gerecyclede plastic flessen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Age greenOcean blue en Desert ochre – geïnspireerd de natuur. En voor ouders die veel van A naar B reizen: de buggy weegt maar 6 kilo en je klapt ‘m binnen een handomdraai in. Meer info vind je hier

Ga voor wasbare luiers

wasbare luiers voordelen
Een uitwasbare luier gebruiken klinkt misschien ouderwets, maar wist je dat er tegenwoordig veel verschillende soorten van bestaan en het gebruik ervan een stuk milieuvriendelijker is dan wegwerpluiers? En het scheelt het je nog flink in de kosten ook. Hier lees je er meer over.

De oplossing voor een uitpuilende kledingkast

vrouwen-kleding-dragen
Puilt de kledingkast van jou of je kind uit? Vervelend, maar weggooien is natuurlijk zonde én milieuvervuilend. Maar ja, wat moet je er dan wel mee?

Verkopen. Via Marktplaats, Vinted, Facebookgroepen uit de buurt of de rommelmarkt: de keuze is reuze.

Doneren. Aan de Kledingbank, bijvoorbeeld. Hier kunnen mensen die ook naar de Voedselbank gaan een aantal keer per jaar terecht om outfits voor zichzelf en hun gezin uit te zoeken.

Recyclen. Is je kleding vies, kapot of écht afgedragen? Gooi het dan in de recyclebak. Hier kun je zien waar de bakken bij jou in de buurt te vinden zijn.

Nog milieuvriendelijker is het natuurlijk om even helemaal geen nieuwe kleding aan te schaffen (of tweedehands te kopen). Voorkom je meteen een uitpuilende kledingkast 😉

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.