Wil je even zien: vrouw bevalt eerder dan gedacht en doet zwangerschapsshoot in ziekenhuis

26.10.2023 10:36
lichaam zwangerschap

De Amerikaanse Jackie Kunzelman had het allemaal mooi bedacht; een zwangerschapsshoot in een prachtige omgeving. Dat liep even anders, want de baby besloot eerder te komen. Oplossing? Een (indrukwekkende!) fotoshoot in het ziekenhuis, slechts uren voor haar bevalling.

Goed, het originele plan was misschien iets te strak, geeft Jackie toe. Haar drukke agenda als geneeskundestudent liet een fotoshoot eerder niet toe en – nog belangrijker – de knalroze jurk die ze per se aan wilde, werd maar niet bezorgd. “Ik checkte de status elke dag, maar ik dacht dat ik nog wel een paar weken de tijd had.” Eindstand: de baby kwam eerder en met 36 weken zwangerschap belandde Jackie in het ziekenhuis. Een week later werd de vrouw ingeleid.

Fotoshoot in het ziekenhuis

Tijd voor haar gedroomde zwangerschapsshoot in de woestijn van Arizona was er dus niet meer. Maar plots nam het verhaal een bijzondere wending. Vlak voor haar inleiding kreeg Jackie een verrassend appje van haar moeder: de jurk was binnen. Haar moeder, die Jackie zou fotograferen, stelde voor om de fotoshoot in het ziekenhuis te doen. En dus verzamelde een klein groepje familieleden zich in de ziekenhuiskamer om zich te ontfermen over de jurk, make-up, haar en licht.

Lees ook: Allemachtig prachtig: deze zwangerschapsfoto van Ann Dominique past zo in een modeblad

Net op tijd

In slechts tien minuten werd de hoogzwangere Jackie in haar ziekenhuisbed en in de badkamer op de kiek gezet. “Ik had een infuus in mijn arm, die we op de een of andere manier onder de stof wisten te verstoppen,” vertelt Jackie. “Nu ik erop terugkijk, weet ik niet hoe we het voor elkaar hebben gekregen.” De fotoshoot kwam net op tijd, want een paar uur later beviel ze van een gezonde zoon: Rockwell. Oh, en de indrukwekkende resultaten van de shoot? Die deelde ze natuurlijk op social media. Inmiddels zijn de filmpjes miljoenen keren bekeken.

Bron: Business Insider