Het zou je maar gebeuren: je zit lekker in de trein en krijgt plotseling weeën. In Italië gebeurde het. In de hogesnelheidstrein van Rome naar Turijn werd vanochtend een baby geboren. De kleine Anna had blijkbaar héél veel haast.
Lees verder onder de advertentie
Het overkwam een Italiaanse vrouw vanochtend. Ze was hoogzwanger van haar tweede kindje, maar nog geen 37 weken. Het kleine meisje kon niet langer wachten en kwam in sneltreinvaart prematuur ter wereld.
Lees verder onder de advertentie
Behulpzame medepassagiers
Toen de hoofdconducteur hoorde dat de Italiaanse vrouw weeën had, werd de trein naar het dichtstbijzijnde station geleid. Een medereiziger werkte gelukkig in een ziekenhuis en twijfelde geen moment. Ze belde haar collega-verloskundige op, die toevallig op vrij was die dag. In eerste instantie dacht de verloskundige dat ze een grapje maakte.
Lees verder onder de advertentie
Al snel bleek dat het bloedserieus was, dus via het videogesprek ondersteunde ze de bijzondere bevalling. Er werden zelfs schone lakens uitgedeeld door een 86-jarige vrouw, bij het gebrek aan handdoeken. Ze opende haar koffer en twijfelde geen enkel moment.
De hoofdconducteur vertelde over zijn bijzondere werkdag aan The Mirror. “Het was een heel bijzondere en, uiteraard, ongekende dag werk. Allles verliep soepel. Ik werk al sinds 1995 voor Trenitalia en ik denk dat dit de meest adrenalinevolle en mooiste dag uit mijn professionele carrière zal blijven.”
Lees verder onder de advertentie
Maar een half uur vertraging
Baby Anna kwam na 40 minuten ter wereld en werd luid verwelkomt door juichende passagiers. Vervolgens werken moeder en kind overgebracht naar het ziekenhuis en kon de trein verder met de reis. Overige passagiers liepen slechts een halfuur vertraging op.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.