In sneltreinvaart: vrouw bevalt in hogesnelheidstrein en de verloskundige ondersteunt via videobellen

06.07.2023 18:59

Het zou je maar gebeuren: je zit lekker in de trein en krijgt plotseling weeën. In Italië gebeurde het. In de hogesnelheidstrein van Rome naar Turijn werd vanochtend een baby geboren. De kleine Anna had blijkbaar héél veel haast.

Het overkwam een Italiaanse vrouw vanochtend. Ze was hoogzwanger van haar tweede kindje, maar nog geen 37 weken. Het kleine meisje kon niet langer wachten en kwam in sneltreinvaart prematuur ter wereld.

Behulpzame medepassagiers

Toen de hoofdconducteur hoorde dat de Italiaanse vrouw weeën had, werd de trein naar het dichtstbijzijnde station geleid. Een medereiziger werkte gelukkig in een ziekenhuis en twijfelde geen moment. Ze belde haar collega-verloskundige op, die toevallig op vrij was die dag. In eerste instantie dacht de verloskundige dat ze een grapje maakte. 

Al snel bleek dat het bloedserieus was, dus via het videogesprek ondersteunde ze de bijzondere bevalling. Er werden zelfs schone lakens uitgedeeld door een 86-jarige vrouw, bij het gebrek aan handdoeken. Ze opende haar koffer en twijfelde geen enkel moment.

Lees ook: ‘Op de achterbank van onze auto beviel ik van onze zoon’

Meest bijzondere treinrit

De hoofdconducteur vertelde over zijn bijzondere werkdag aan The Mirror. “Het was een heel bijzondere en, uiteraard, ongekende dag werk. Allles verliep soepel. Ik werk al sinds 1995 voor Trenitalia en ik denk dat dit de meest adrenalinevolle en mooiste dag uit mijn professionele carrière zal blijven.”

Maar een half uur vertraging

Baby Anna kwam na 40 minuten ter wereld en werd luid verwelkomt door juichende passagiers. Vervolgens werken moeder en kind overgebracht naar het ziekenhuis en kon de trein verder met de reis. Overige passagiers liepen slechts een halfuur vertraging op.