Wát een verhaal: vrouw bevalt op afrit van de snelweg

17.04.2023 09:41
autorit kind leuke zitverhogers Beeld: Shutterstock

Nét te laat zijn voor het ziekenhuis en bevallen in de auto: het is een scenario waar je misschien liever niet bij stilstaat. Het overkwam een vrouw, die zondagavond onderweg naar het ziekenhuis beviel van een dochter.

Ze beviel op de afrit van de A13 bij Delft.

Hulp van verloskundige

Dat een kindje komt wanneer het komt bleek zondagavond wel op de A13. Daar kwam, midden op de afrit, een baby ter wereld. De vrouw was met haar partner onderweg naar het ziekenhuis, maar ontdekte al snel dat ze dát ritje niet meer ging halen. Omdat de bevalling zou beginnen, zette het stel hun auto langs de kant van de weg. De twee hadden geluk, want de verloskundige die achter hen aanreed om ze te begeleiden in het ziekenhuis, schoot meteen te hulp. Ook politie en ambulance werden opgeroepen. Het kindje kwam gezond ter wereld.

Lees ook: ‘Op de achterbank van onze auto beviel ik van onze zoon’

Tranen in de ogen

Volgens een fotograaf die op de ambulancemelding afging, was iedereen flink onder de indruk. “Agenten stonden met tranen in hun ogen te kijken. Toen ik het kindje zag dacht ik ook wel: dit is heel bijzonder om mee te maken”, vertelt hij tegen het AD. “De moeder kreeg een traumabeertje van de politie als cadeautje. Ze was er heel rustig onder. Het gezicht van de vader sprak boekdelen. Hij was heel verbaasd. Ik zag aan hem dat hij het heel bijzonder vond.”