Vacature voor kinderen tussen 8 en 12 jaar ontvangt 500+ aanmeldingen

17.04.2024 08:00

Afgelopen weekend onthulde De Koffiejongens een radicale nieuwe zet in het zakenleven. De groene koffie-pionier plaatste een vacature voor de Raad van Commissarissen, maar met een twist: deze was speciaal voor kids.

Jonge denkers werden uitgenodigd om deel te nemen aan het adviesorgaan van De Koffiejongens en krijgen zo een stem in belangrijke zaken als duurzaamheid, ondernemerschap en bedrijfscultuur.

Lees ook – Motherhood Penalty: moeders verdienen dus echt minder dan vaders

500 aanmeldingen

De Koffiejongens begon met het idee van duurzame koffiecups via een particulier abonnement. In zeven jaar is het uitgegroeid tot een sociaal koffiemerk met gecertificeerde, biologisch afbreekbare cups, verpakt in FSC-gecertificeerd karton. Ook gelanceerd in Duitsland, verkopen ze bijna 30 miljoen cups per jaar, allemaal ingepakt door medewerkers die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden.

De vacature voor de Raad van Commissarissen richtte zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. De reactie was overweldigend, met meer dan 500 aanmeldingen in slechts één weekend. CEO Bart Dingjan is aangenaam verrast: “We hadden geen idee wat we konden verwachten met deze onconventionele zet. We grapten dat we misschien een stadion zouden moeten afhuren, maar zelfs met 20 aanmeldingen zouden we al blij zijn geweest.”

Lees ook – Nieuwe basisschool zonder reken- en taalles, toetsen of strikte lesuren

De volgende generatie

Met meer dan 500 kinderen die straks meedenken over de toekomst van De Koffiejongens, wordt het een fantastische ontwikkeling. En het aantal blijft maar groeien. “Het idee is simpel: de toekomst in handen van de toekomst,” aldus Dingjan. “De overweldigende hoeveelheid aanmeldingen bevestigt dat kinderen graag gehoord willen worden. Ik kan niet wachten om te horen wat ze te zeggen hebben.”

Het doel? Een snellere vooruitgang naar een duurzame toekomst voor de volgende generatie. “Het voelt logisch om verantwoording af te leggen aan die generatie en samen te werken aan de wereld die zij erven,” benadrukt Dingjan.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.