We kennen ze allemaal: kinderen die niks lusten. Een kieskeurige eter kan je werkelijk tot wanhoop drijven. Zo ook Becca Marotta en haar zoon.
Lees verder onder de advertentie
Op TikTok postte ze een video over dat haar zoon eigenlijk niks lust. Zelfs geen friet. (Of patat, wat je wil ;-)). Maar ze lijkt nu de code gekraakt te hebben. “Welkom bij mijn nieuwe serie waarin mijn kieskeurige eter van een zoon al zijn eten zelf maakt. Dat klinkt gemener dan het is”, zegt Becca met een knipoog.
Haar aanpak is heerlijk simpel: ze liet haar zoon online video’s zoeken van gerechten die hem lekker leken, beloofde alle ingrediënten te kopen en hielp hem met het bereiden in de keuken. Hij deed zelf het meeste werk. Het resultaat? Een trotse moeder die haar ooit zo kieskeurige eter een bord zelfgemaakte taco’s ziet verorberen.
Kieskeurige kinderen betrekken bij het koken is als het ontgrendelen van een geheim level in het ouderschap. Het vergroot niet alleen hun smaakpalet, maar bouwt ook zelfstandigheid op – en dat is natuurlijk een gift that keeps on giving.
Wil je uitslapen in het weekend? Leer je kind eieren bakken. Misschien maken ze er ook wel eentje voor jou. Goed, de keuken zal daarna ongetwijfeld een bende zijn, maar hey, je hebt wel wat langer in bed kunnen blijven liggen.
Uit onderzoek blijkt trouwens dat het niet aan jou ligt als je een moeilijke eter thuis hebt. Het heeft meer met de genen te maken dan met jou, maar omgeving maakt wél uit. Je leest er hier meer over.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…