Kom paaseieren zoeken op deze leuke plekken

26.03.2024 16:23
paaseieren spelletjes Beeld: Shutterstock

Wat is voor kinderen nou het leukste aan Pasen. Juist, paaseieren zoeken. Op verschillende plekken in het land bieden ze leuke activiteiten aan waar je heel goed moet zoeken om de paaseieren te vinden. Benieuwd waar dat is?

Julianatoren

De paashaas heeft een hoop paaseieren verstopt. Van 29 maart tot 1 april kun je samen met Jul & Julia op zoek gaan om er en zoveel mogelijk te vinden. Maar dat is nog niet alles, er zitten zelfs zeldzame eieren tussen waar je fantastische prijzen mee kunt winnen.

Kasteel Sypesteyn

Op Tweede Paasdag verstopt de paashaas zoveel mogelijk eieren in de kasteeltuin. Van 10.30 uur tot 13.00 uur zijn er activiteiten zoals schminken, knutselen, zwaardvechten en boogschieten. Dit alles onder begeleiding van stoere ridders. Om 11.30 uur is het tijd om eieren te zoeken (voor kinderen tot 10 jaar). Als entree betaal je maar 6 euro voor kinderen en volwassenen. Let op, je moet vooraf reserveren via het aanmeldingsformulier. 

Boerderij Nieuw Slagmaat

Ook deze boerderij kun je paaseieren zoeken. Op Eerste Paasdag is deze boerderij helemaal aangepast aan Pasen. Knutsel eerst je eigen mandje in de stal en ga dan op zoek naar de verstopte eieren in het veld. Daarnaast is er een leuke speurtocht en terras vol met lekkernijen. Het is en blijft een boerderij, dus ook lammetjes bewonderen is hier zeker een mogelijkheid. De activiteiten duren van 10.30 tot 16.00 uur.

Lees ook: 8x je helden naschilderen op een paasei

Geertje’s Hoeve

Ook deze boerderij heeft zich helemaal aangepast aan Pasen. Naast op zoek gaan naar paaseieren geniet je hier van een smakelijke familie Paasbrunch en kun je lekker creatief bezig zijn tijdens het knutselen in de geitenstal. De boerderij is open van 11.00 tot 17.00 uur. Het restaurant opent zijn deuren rond 12.15 uur.

Huis Willet-Holthuysen

Verstopplekken genoeg in de prachtige historische tuin van Huis Willet-Holthuysen. Op Eerste- en Tweede Paasdag kun je ook hier paaseieren zoeken. Daarnaast kun je je creativiteit de vrije loop laten tijdens het knutselen van de mooiste paascreaties. Jongere kinderen kunnen hier onder begeleiding kleurplaten inkleuren. Maar let wel op, deze activiteit raakt al snel vol. De dag duurt van 10.00 en 17.00 uur.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.