OMT adviseert: geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

25.01.2022 09:43
basisschool

Kinderen tot en met 12 jaar die in contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet langer in quarantaine als zij geen klachten hebben. Dat is het advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet.

Het OMT adviseert kinderen wel om elke dag een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon. Is dat niet mogelijk? Dan kan een arts of de GGD toch adviseren om in quarantaine te gaan.

 

Lees ook
Kind thuis door corona? 5 tips voor thuisonderwijs >

 

Veel gedoe op scholen

De quarantaineregels zorgen nu voor een hoop gedoe: wanneer drie kinderen in de klas positief zijn getest op het coronavirus moet ook de rest van de klas naar huis. Het gebeurt dan ook regelmatig dat complete klassen thuiszitten. Ouders uitten eerder al hun ongenoegen over deze ‘onhoudbare’ situatie. Volgens het OMT zal hun advies tot meer besmettingen (onder volwassenen) leiden, maar heeft het onderwijs nu prioriteit. Het adviesorgaan blijft voorstander van het ‘snottebellenbeleid’ waarbij kinderen tot en met drie jaar niet getest hoeven te worden en ook naar buiten mogen met lichte klachten. Vanavond wordt in de persconferentie bekend of het kabinet dit advies overneemt.  

Bron: AD

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram