Ouders over quarantaineregels op basisscholen: ‘Dit is onhoudbaar’

19.01.2022 10:29
basisschool-amsterdam-dicht-tekort-leraren

De nieuwe quarantaineregels op basisscholen zijn duidelijk: bij drie besmette kinderen moet de hele klas naar huis. Maar is dit wel echt nodig? Ouders uiten massaal hun frustratie op social media.

“Ja hoor, het is zo ver”, schrijft een vader op Twitter. “De derde besmetting in de klas van mijn zoontje is vastgesteld. De komende dagen moet de klas dus in quarantaine. Heel snel aanpassen svp dat beleid van klassen naar huis na 3 besmettingen. Dit is onhoudbaar.” Yoeri Albrecht, directeur debatcentrum De Balie in Amsterdam, snapt de boosheid van ouders. “De quarantainevoorschriften maken het voor gezinnen met kleine kinderen de facto onmogelijk om een normaal werkend bestaan te leiden”, meldt hij op social media.

 

Lees ook
In quarantaine met kinderen: zó ziet dat eruit >

 

Versoepelen

Bestuursvoorzitter Harrie van de Ven van Optimus, de grootste scholenkoepel in de regio Noordoost-Brabant, vertelt aan RTL Nieuws dat deze week 5 van de 130 klassen naar huis gestuurd zijn. “Op dit moment is het nog te doen. Maar ik vind het nogal wat dat telkens 20 of meer leerlingen de dupe zijn van drie besmettingen.” Hij is bang dat er de komende tijd nog veel meer klassen naar huis gestuurd worden. “Als de veiligheid en gezondheid niet echt een gevaar vormen, dan ligt het voor de hand om die maatregel van drie leerlingen te versoepelen.”

Lees het hele artikel van RTL Nieuws hier

 

Meer Kek Mama? Vol ons op Facebook >