Trakteren op een zakje chips, snoep of een andere suikerbom is op steeds meer scholen uit den boze. Ook de lunch moet steeds gezonder, merkt moeder Shaya. En die verplichting gaat haar veel te ver, laat ze weten op Twitter.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn kinderen krijgen op de BSO geen zoet beleg meer op hun cracker: te veel suikers”, begint ze haar Twitter-post. “Rijstwafels zijn ook afgeschreven: te zout. Vleeswaren ook uitgebannen, behalve kipfilet. En hoeveel ze mogen is leeftijd afhankelijk.”
Lees verder onder de advertentie
Ouders zijn verantwoordelijk
Volgens Shaya is er niets mis met gezond eten, maar ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders, en niet bij de school of bso. “Mag ik dit even ietwat te veel bemoeienis vinden?” schrijft ze. “Ik bepaal zelf wel wat ze wel of niet mogen. […] Bij ons thuis was vroeger de regel: eerst gezond beleg, daarna pas zoet.”
Op Twitter lopen de meningen uiteen. Zo noemen sommige mensen het ‘betutteling’ dat een buitenschoolse opvang bepaalt wat een kind eet. Toch is niet iedereen het met Shaya eens. “Je kunt niet jong genoeg beginnen met gezond eten”, schrijft iemand. “Mijn zoon is een echte zoetekauw. Is nu heel moeilijk om weer te veranderen nu hij 16 is.”
Mijn kinderen krijgen op de BSO geen zoet beleg meer op hun cracker: te veel suikers. Rijstwafels zijn ook afgeschreven: te zout. Vleeswaren ook uitgebannen, behalve kipfilet. En hoeveel ze mogen is leeftijd afhankelijk.
Mag ik dit even ietwat te veel bemoeienis vinden?
— 🅂🄷🄰🅈🄰 (@Shaya1981) September 4, 2022
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.