Moeder schrikt van ‘bemoeienis’ met lunch op bso: ‘Geen zoet beleg meer’

06.09.2022 13:01
kindvriendelijke-vegan-lunchtenten

Trakteren op een zakje chips, snoep of een andere suikerbom is op steeds meer scholen uit den boze. Ook de lunch moet steeds gezonder, merkt moeder Shaya. En die verplichting gaat haar veel te ver, laat ze weten op Twitter.

“Mijn kinderen krijgen op de BSO geen zoet beleg meer op hun cracker: te veel suikers”, begint ze haar Twitter-post. “Rijstwafels zijn ook afgeschreven: te zout. Vleeswaren ook uitgebannen, behalve kipfilet. En hoeveel ze mogen is leeftijd afhankelijk.”

Ouders zijn verantwoordelijk

Volgens Shaya is er niets mis met gezond eten, maar ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders, en niet bij de school of bso. “Mag ik dit even ietwat te veel bemoeienis vinden?” schrijft ze. “Ik bepaal zelf wel wat ze wel of niet mogen. […] Bij ons thuis was vroeger de regel: eerst gezond beleg, daarna pas zoet.”

Lees ook: ‘Na de zoveelste mail over verantwoorde pauzehappen werd ik recalcitrant’

Discussie

Op Twitter lopen de meningen uiteen. Zo noemen sommige mensen het ‘betutteling’ dat een buitenschoolse opvang bepaalt wat een kind eet. Toch is niet iedereen het met Shaya eens. “Je kunt niet jong genoeg beginnen met gezond eten”, schrijft iemand. “Mijn zoon is een echte zoetekauw. Is nu heel moeilijk om weer te veranderen nu hij 16 is.”

Vind jij dat scholen ongezond eten mogen verbieden?

Bron: The Best Social Media

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.