Het 11-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen is door haar pleegouders gruwelijk mishandeld en vervolgens compleet in de steek gelaten door instanties die haar juist hadden moeten beschermen, meldt de Telegraaf. Dat blijkt uit onderzoek van de inspecties Gezondheidszorg en Jeugd en Justitie en Veiligheid.
Lees verder onder de advertentie
Het meisje raakte ernstig gewond door de mishandelingen en belandde in mei 2024 in het ziekenhuis. Ze liep hersenletsel en meerdere botbreuken op en lag lange tijd in coma. De gevolgen zijn hartverscheurend: ze kan niet meer zelfstandig zitten, lopen of staan. Ook praten lukt niet meer.
Pleegmeisje als huisslaaf
Het pleegmeisje werd destijds ondergebracht bij pleegouders, maar tijdens haar verblijf leefde het meisje geïsoleerd. Ze zou als huisslaaf zijn gebruikt en in haar slaapkamer zijn opgesloten in een zelfgemaakte kooi met stroomdraden, zo werd eerder gemeld. Ook kreeg ze nauwelijks te eten en te drinken.
Ondanks haar noodkreten en die van haar biologische moeder, buurtbewoners, school en zelfs de politie, zo schrijft de krant, hebben pleegzorgorganisatie Enver en jeugdbeschermingsorganisatie William Schrikker Stichting (WSS) deze signalen genegeerd. Sterker nog: op bewakingsbeelden is te zien hoe de pleegzorgbegeleider gezellig met pleegouders John en Daisy van den B. een biertje drinkt. Hij sprak over een ‘liefdevolle plek’.
Signalen genegeerd
De inspecties noemen de werkwijze van de verantwoordelijke instanties ‘onprofessioneel’. Wat de situatie nog schrijnender maakt, is dat de WSS in januari 2020 al een officiële waarschuwing kreeg, omdat kinderen die aan de zorg van de organisatie waren toevertrouwd niet veilig waren. Eerdere kinderen zouden bij dezelfde pleegouders ook mishandeld zijn, maar toch werden er weer kinderen bij ze geplaatst. Het falen van de instanties blijft niet zonder gevolgen: beide organisaties worden onder toezicht gesteld. Ook komt er een vervolgonderzoek naar het handelen van de medewerkers.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).