Miljuschka Witzenhausen openhartig over schuldgevoel als moeder: ‘Hoe doen anderen dit?’

17.08.2022 14:45
Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen blikt in een emotionele Instagrampost terug op haar eerste jaren als moeder, en het feit dat haar twaalfjarige zoon ineens wel heel snel groot wordt. 

‘Deze vakantie besefte ik opeens dat als ik geluk heb nog 6 zomers met hem heb. Dat hij langzaam een man wordt. Het nest ooit gaat verlaten’, schrijft ze bij een vakantiefoto.

Moederschap, carrière en relatie

De tv-kok mist de jaren die als een razende voorbij zijn gegaan, en voelt zich daar ook weleens schuldig over. ‘Het is een gek iets. Wanneer je kinderen krijgt dan ben je vaak ook carrière aan het maken. Probeer je de liefdesrelatie met je partner te onderhouden, sociale contacten te bestuiven. Alles lijkt wel tegelijk te komen. Naast het dagelijkse bestieren van het huishouden. Deze weemoed en ook schuldgevoel (laten we eerlijk zijn) ga ik om proberen te zetten naar structuur van planningen die minimaal één middag totaal om hem draait. Natuurlijk de weekenden, het gezamenlijk ontbijten en eten.’

Vervolgens vraagt ze haar volgers: ‘Hoe doen anderen dat? Hoe doe jij het?’ Haar post kan op veel reacties van andere moeders rekenen: 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.