Miljuschka Witzenhausen blikt in een emotionele Instagrampost terug op haar eerste jaren als moeder, en het feit dat haar twaalfjarige zoon ineens wel heel snel groot wordt.
Lees verder onder de advertentie
‘Deze vakantie besefte ik opeens dat als ik geluk heb nog 6 zomers met hem heb. Dat hij langzaam een man wordt. Het nest ooit gaat verlaten’, schrijft ze bij een vakantiefoto.
Moederschap, carrière en relatie
De tv-kok mist de jaren die als een razende voorbij zijn gegaan, en voelt zich daar ook weleens schuldig over. ‘Het is een gek iets. Wanneer je kinderen krijgt dan ben je vaak ook carrière aan het maken. Probeer je de liefdesrelatie met je partner te onderhouden, sociale contacten te bestuiven. Alles lijkt wel tegelijk te komen. Naast het dagelijkse bestieren van het huishouden. Deze weemoed en ook schuldgevoel (laten we eerlijk zijn) ga ik om proberen te zetten naar structuur van planningen die minimaal één middag totaal om hem draait. Natuurlijk de weekenden, het gezamenlijk ontbijten en eten.’Vervolgens vraagt ze haar volgers: ‘Hoe doen anderen dat? Hoe doe jij het?’ Haar post kan op veel reacties van andere moeders rekenen:
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.