Bevallen, een wonder van de natuur, zo zeggen ze. Yeah right. Voor velen is het eerder een reis door de hel.
Lees verder onder de advertentie
Niet zomaar een bril
Je ligt daar, al hijgend en puffend. De pijn is ondragelijk. Maar dan zet je de BirthVR-bril op en reis je naar een prachtig strand, adembenemende bergen of kalmerend water. Een soort meditatie, maar dan tijdens je bevalling. Jazeker: bevallen wordt een stukje aangenamer dankzij het nieuwste technologische snufje in het Reinier de Graaf ziekenhuis. De BirthVR-bril is niet zomaar een bril, nee, eentje die je meeneemt naar een serene virtuele wereld naar keuze terwijl je weeën hebt.
Lees verder onder de advertentie
Minder heftige weeën
Volgens Lindy Santegoets, een van de gynaecologen bij Reinier de Graaf, zorgt deze bril ervoor dat vrouwen relaxter worden. Ze ervaren de weeën als minder heftig en kijken achteraf positiever terug op hun bevalling. En het beste van alles? Je hebt minder pijnstilling nodig. Dat betekent dat je misschien wel zonder die vervelende ruggenprik of remifentanyl pomp kunt.
Als de BirthVR-bril zijn werk goed doet, heb je minder vaak een anesthesist nodig en kun je gewoon bevallen onder begeleiding van je eigen verloskundige. Dus dames, als je binnenkort gaat bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis, vraag dan zeker naar die BirthVR-bril.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.