Mediteren tijdens je bevalling? Deze bril maakt het mogelijk

27.05.2024 13:07
Beeld: Getty Images

Bevallen, een wonder van de natuur, zo zeggen ze. Yeah right. Voor velen is het eerder een reis door de hel.

Niet zomaar een bril

Je ligt daar, al hijgend en puffend. De pijn is ondragelijk. Maar dan zet je de BirthVR-bril op en reis je naar een prachtig strand, adembenemende bergen of kalmerend water. Een soort meditatie, maar dan tijdens je bevalling. Jazeker: bevallen wordt een stukje aangenamer dankzij het nieuwste technologische snufje in het Reinier de Graaf ziekenhuis. De BirthVR-bril is niet zomaar een bril, nee, eentje die je meeneemt naar een serene virtuele wereld naar keuze terwijl je weeën hebt.

Minder heftige weeën

Volgens Lindy Santegoets, een van de gynaecologen bij Reinier de Graaf, zorgt deze bril ervoor dat vrouwen relaxter worden. Ze ervaren de weeën als minder heftig en kijken achteraf positiever terug op hun bevalling. En het beste van alles? Je hebt minder pijnstilling nodig. Dat betekent dat je misschien wel zonder die vervelende ruggenprik of remifentanyl pomp kunt.

Als de BirthVR-bril zijn werk goed doet, heb je minder vaak een anesthesist nodig en kun je gewoon bevallen onder begeleiding van je eigen verloskundige. Dus dames, als je binnenkort gaat bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis, vraag dan zeker naar die BirthVR-bril.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.