Het annuleren van kraamzorg voor de geboorte kan voor aanstaande ouders een financiële tegenvaller opleveren, blijkt uit onderzoek van de NOS. Deze ‘boetes’ kunnen oplopen tot maar liefst 275 euro, zelfs als je dit vroeg in de zwangerschap doet.
Lees verder onder de advertentie
Automatisch contract
Het tekort aan kraamhulpen zorgt ervoor dat veel ouders zich aanmelden bij meerdere organisaties, in de hoop de beste zorg te krijgen. Wat niet altijd duidelijk is, is dat een online aanmelding vaak meteen een inschrijving betekent. Na twee weken zitten aanstaande ouders automatisch vast aan een contract, waardoor ze een boete moeten betalen als ze de kraamzorg willen annuleren.
Lees verder onder de advertentie
Forse bedragen
Brancheorganisatie Bo Geboortezorg wijt deze annuleringskosten aan het grote tekort in de kraamzorg. “Steeds meer ouders raken de weg kwijt en schrijven zich bij meerdere bureaus in. Als zij vervolgens de kraamzorg annuleren, kan de organisatie de gemaakte kosten niet meer declareren bij de verzekering”, aldus directeur Peter Boudewijn.
Lees verder onder de advertentie
Volgens Boudewijn zijn de gevraagde bedragen ‘forser’, vooral als je kijkt naar hoeveel werk er op dat moment is verricht. Het is bedoeld om ouders af te schrikken, maar de organisatie vindt het niet acceptabel als dit als een verrassing komt. “Dat moet duidelijk worden gecommuniceerd.”
Momenteel zoekt de organisatie naar een oplossing voor dit probleem. “We kijken of zorgverzekeraars vooraf een seintje kunnen geven als iemand zich al ergens heeft ingeschreven, in plaats van achteraf”, zegt Boudewijn. “Want niemand wordt uiteindelijk beter van al die annuleringen.”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Laten we eerlijk zijn: niet iedereen loopt warm voor kerst. Waar de ene groep helemaal losgaat met kerstbomen, kerstmuziek en uitgebreide diners, zijn er ook sterrenbeelden die Kerstmis het liefst overslaan.