Na Kijkwijzer nu ook Gamewijzer met fijne tips voor ouders

21.05.2024 10:09

Je kind zit lekker te gamen en plotseling hoor je het geluid van schoten door de kamer. Is dit spelletje wel zo geschikt voor kids?

Gamewijzer

Gamen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kids leren samenwerken, puzzels oplossen, Engels lezen en nog veel meer. Maar games kunnen ook risico’s en uitdagende opvoedvragen met zich meebrengen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met in-game aankopen, chatberichten en schermtijd? De organisatie achter de bekende Kijkwijzer introduceert nu de Gamewijzer, een handige gids die ouders niet alleen leeftijdsadvies geeft, maar ook waardevolle informatie en tips biedt over hoe ze het beste kunnen omgaan met games en hun gamende kroost.

Voorlichting over games

“Uit onderzoeken blijkt telkens dat ouders en opvoeders graag voorlichting krijgen over games”, zegt Tiffany van Stormbroek, directeur-bestuurder van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) (dezelfde organisatie die verantwoordelijk is voor de Kijkwijzer voor films, series en tv-programma’s) tegen Nu.nl. “We zijn ervan overtuigd dat de Gamewijzer een waardevol hulpmiddel is voor ouders, verzorgers en gamers.”

Antwoord op vragen

Is deze game wel geschikt voor een tienjarige? Hoe kan ik zien of een game geweld of andere ongepaste inhoud bevat? Zijn er risico’s verbonden aan online interacties en games? Op de splinternieuwe Gamewijzer-website vind je antwoord op vragen over populaire games zoals Fortnite, Roblox en Brawl Stars. Hier kun je ontdekken welke leeftijdsadvies van toepassing is op elke game, en of de spellenmogelijkheden bevatten voor in-game aankopen of interacties met onbekenden.

Bron: NU.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.