Kelly Heruer zwanger van tweede kindje: ‘Onze grootste droom wordt werkelijkheid’

04.01.2024 10:32
Eigen beeld

Het jaar kan nu al niet meer stuk voor influencer Kelly Heruer en haar vriend Jethro. Het stel is in verwachting van hun tweede kindje, zo delen ze in een zoete video op Instagram.

Kelly schrijft: “Onze grootste droom wordt gewoon werkelijkheid, een broertje of zusje voor Bodie! Je bent oh zo welkom kleintje. Je hebt de liefste grote broer en papa en mama kunnen niet wachten om je in de armen te sluiten.” De rest van de familie is ook door dolle heen.

Kelly is extra gelukkig met de zwangerschap, nadat ze afgelopen jaar een miskraam had. Daar sprak ze in een interview met Kek Mama openhartig over, omdat ze merkte dat er een taboe rust op het onderwerp. “Mensen oordelen zo snel, zeker als je nog niet zo lang zwanger was. Het lijkt wel alsof je dan nog niet verdrietig mag zijn. Veel vrouwen zien een miskraam als persoonlijk falen, alsof het hun schuld is dat een kindje niet bleef zitten. Onzin en zo verdrietig tegelijk.”

Lees ook – Kelly Heruer open over moederschap en miskraam: ‘Er is zoveel schaamte’ >

Ups en downs

Ze sprak over de ups en downs waar ze op dat moment doorheen ging. “Het ene moment ben ik heel verdrietig, het andere moment kan ik er heel nuchter over praten. Dan kan ik de hele wereld aan en de miskraam relativeren. Het kindje was waarschijnlijk niet gezond, ik was pas zes weken zwanger, hele moeilijke keuzes zijn ons misschien bespaard gebleven.”

“Veel vrouwen zien een miskraam als persoonlijk falen, alsof het hun schuld is dat een kindje niet bleef zitten”

“Aan de andere kant leefden we natuurlijk enorm toe naar die eerste echo. We willen zo graag nog een kindje, wisten zeker dat het een meisje zou worden. Die hele verdrietige momenten zijn er ook. Het gevoel van gemis, nu al. Vast ook door mijn hormonen, gaan mijn emoties echt alle kanten op. Al weet ik ook dat het wel goedkomt, wij gaan het gewoon weer proberen.”

De tijd van het proberen omschrijft Kelly als ‘spannend’, maar ze voelt zich ‘ongelooflijk gezegend’ dat ze nu toch weer een kindje mag dragen en dat deze zwangerschap goed verloopt. “Ons jaar kan nu al niet meer stuk!”