Happy single mom Katja Schuurman vraagt zich toch af: ‘Zou hij bestaan? Die ene man?’

14.02.2024 13:01
Beeld: Instagram

Katja Schuurman staat op deze Valentijnsdag stil bij de liefde.

Ze schrijft op Instagram: ‘Ik voel me op dit moment echt heel goed zonder geliefde in mijn leven.” Zo heeft ze fantastische dochters, Sammie en Coco, vrienden en familie en ook steeds meer haar eigen gezelschap.

‘Maar,’ zo vervolgt ze, ‘ik vraag me soms weleens af… Zou hij bestaan? Die man met humor, een groot hart voor zijn omgeving, intellectueel en spiritueel ontwikkeld, sociaal en emotioneel intelligent, avontuurlijk, gedreven door dromen, daadkrachtig, knuffelig, romantisch, en in staat mij af en toe bij de hand te nemen en een weg te wijzen die ik zelf niet had kunnen bedenken? En een die door de ballotagecommissie komt van mijn vriendinnen. Want dat moet van ze de volgende keer dat ik iemand ontmoet.”

Ik hou van jou

Aan liefde van haar dochters heeft Katja Schuurman in ieder geval geen gebrek. In gesprek met Kek Mama vertelde ze eerder: “Ik ben het meest trots als ze zeggen: ‘Ik hou zoveel van je, mama’. Tegen mijn kleinste zeg ik vaak: ‘Dankjewel dat ik je mama mag zijn’, waarop zij dan reageert: ‘Oh mama, ik hou zoveel van jou’. Zo zoet. Dan vreet ik haar echt op. Maar ook als Sammie me in vertrouwen neemt of een gesprek voert zonder strijd ben ik trots.”

“Natuurlijk is het voor een kind het allerfijnste als papa en mama samen zijn, maar ik geloof wel dat deze manier the next best thing is. Het belangrijkste is dat je jezelf en je eigen ego ondergeschikt maakt aan dat van je kind. Dat vind ik echt niet moeilijk. Ik zie hoe goed zij (Thijs Römer en Freek van Noortwijk, red.) als vaders zijn; hartstikke toegewijd en superlief. Daarin ligt de basis van een goede opvoeding.”