Jaimie Vaes verlaat Expeditie Robinson voor zoontje: ‘Een soort schuldgevoel’

30.10.2023 12:30

Jaimie Vaes verbaast vriend, fan en vijand als ze zelf de handdoek in de spreekwoordelijke ring gooit tijdens de allerlaatste fase van Expeditie Robinson. ‘Ik ben alleen maar bezig met thuis, met Lío.’

Maatje en medekandidaat Danny Froger vraagt de influencer hoe het met haar gaat. “Zo zo” antwoordt Jaimie. “Tuurlijk waren het gemis en de ongemakken er de eerste twee weken, maar ik kon wel aarden. Ik kon wel genieten van de momenten. Maar nu krijg ik er geen connectie meer mee.”

Lees ook – Jaimie Vaes over moedermaffia: ‘Waarom zo kritisch?’ >

Ze mist zoon Lío. De mama legt uit: “Ik ben alleen maar bezig met thuis, met Lío. Een soort van schuldgevoel komt er ook bij kijken. Expeditie Robinson heeft me ook laten zien wat echt belangrijk is. De waardering voor het leven thuis. De liefde voor de mensen om je heen. De onvoorwaardelijke liefde voor mijn zoon.”

“Expeditie heeft me laten zien wat écht belangrijk is; de onvoorwaardelijke liefde voor mijn zoon”

Ze besluit dan ook naar huis te gaan in de allerlaatste fase van het spel. “Ik vind het heel mooi om te zien dat anderen nog wel de strijdlust hebben voor de laatste fase, maar die heb ik alleen maar om terug te gaan naar huis.” Haar medekandidaten snappen haar volledig. “Ga naar die kleine toe. Mamatijd”, zegt Danny. Ook verslaggever Mark Baanders staat helemaal achter haar keuze. “Als moeder van een kind heb je altijd een vrijbrief om hier te vertrekken. Want Expeditie is belangrijk, maar als er iets belangrijker is, dan is dat de relatie tussen moeder en kind.”

Dat is anders voor de trouwe kijker thuis, die net op het puntje van de bank was gaan zitten. Op Twitter reageren fans her en der negatief op het vertrek van Vaes. Zo schrijft een fan: ‘Niet oke. Als Jaimie bij de vorige proef net zo eerlijk naar zichzelf en de rest was geweest, had ze een gemotiveerde Eva laten winnen die wél strijdlust nog had. Zo jammer.’

Wat vind jij? Kan je als mama altijd uit een spelprogramma vertrekken?