Ruim acht op de tien ouders vindt het belangrijk dat hun kind gezond en gevarieerd eet. Maarja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Madaga deed onderzoek onder ouders met kids in de leeftijd van 6 maanden tot 6 jaar en zette op een rijtje wát het nou zo moeilijk maakt…
Lees verder onder de advertentie
Twintig procent van de ouders gaf aan zich zorgen te maken of hun kind wel gezond en gevarieerd genoeg eet. Het liefst schotel je je kroost natuurlijk elke dag een super gezonde maaltijd voor, maar: dat kost tijd. 44 procent van de deelnemende ouders gaf aan regelmatig tot nooit voldoende tijd te hebben om gezond te koken.
En mócht je je dan uitgesloofd hebben en een gezonde maaltijd op tafel zetten, is daar nog de strijd aan tafel. Een derde van de ouders gaf aan regelmatig op te zien tegen het avondeten. Ouders herkennen zich vooral in de strijd met kinderen die geen zin hebben om te eten (31 procent van de ouders herkent zich hierin), kids die weinig lusten (25 procent) of simpelweg te weinig eten (24 procent).
Veel ouders geven aan baat te hebben bij makkelijke en gezonde recepten voor kinderen. Ook gaven veel ouders aan kansen te zien bij de kinderopvang van hun kinderen. Bijna 80 procent van de ondervraagde ouders verwacht dat hun kinderopvang gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt. Ruim 70 procent vindt dat de opvang een bijdrage zou moeten leveren aan gezonde eetgewoontes van kinderen: dit kan bijvoorbeeld door een warme maaltijd. Daar ziet 42 procent van de ondervraagde ouders wel wat in, dat scheelt thuis weer tijd én zorgen.
Steeds meer kinderopvangen stappen over op een warme maaltijd tussen de middag, maar het overgrote deel houdt het nog bij een bammetje…
Is het bij jullie altijd chaos tijdens het avondeten? Blogger Elisa Johnston deelt deze toptips met je om dat te voorkomen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.