Eva Simons openhartig over heftige bevalling: ‘Ik was helemaal out’

15.03.2022 09:34

Zangeres Eva Simons en haar man Sebastiaan werden twee weken geleden ouders van dochter Rosie Nova. De bevalling was een stuk heftiger dan verwacht. “Die weeën kwamen, kwamen, kwamen en ik had geen ontsluiting.”

In RTL Boulevard blikt ze terug op de zware bevalling.

‘Fix dit wel even’

Van tevoren zag Eva Simons het wel voor zich: die bevalling loopt helemaal volgens het boekje. “Het was eigenlijk mijn insteek van nou ik ben die oervrouw, ik fix dit wel even”, vertelt ze. Maar dat ging niet volgens plan. Nadat haar vliezen braken, duurde het nog bijna drie dagen voordat de weeën begonnen. En toen ging het ineens hard. Tenminste, dat leek zo. “Ik dacht: ik heb wel even, maar opeens kwamen die weeën om de minuut. Ik kon eigenlijk niet eens in die auto stappen, het was zo heftig. Dus ik dacht: nou, ik ga zó snel bevallen, dat wordt zo chill.”

Allebei koorts

Maar in het ziekenhuis bleek het tegenovergestelde waar te zijn. “Die weeën kwamen, kwamen, kwamen en ik had geen ontsluiting. Het was maar twee centimeter. Tien uur later nog steeds”, gaat Eva verder. En toen ging het bergafwaarts: Eva en haar baby kregen allebei koorts. “Haar hartslag ging naar bijna 190, drie uur lang. Ik was helemaal out al, van de morfine en weet ik veel wat ik allemaal had gekregen. Hij [Sebastiaan, red.] heeft toen de beslissing genomen van: die keizersnede moet nu komen, want we hebben eigenlijk geen tijd meer.”

Lees ook
Mascha Feoktistova kreeg PTSS na traumatische bevalling: ‘Therapie doet veel goed’ >

Op een roze wolk

Na een intens zware bevalling kwam dochter Rosie Nova op 1 maart ter wereld. De zangeres zit inmiddels op een roze wolk. “Het is zo leuk om moeder te zijn. Ik ben helemaal verliefd op dit kleine wondertje”, vertelt ze. “Je doet alles voor dit mensje.” Baby Rosie doet het hartstikke goed. “De zwangerschap was best wel zwaar en de bevalling was ook heel zwaar, maar dan krijg je opeens deze blessing daarna en dat alles oké is. Dat is zo fijn”, aldus de trotse moeder.

Bron: RTL Boulevard

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >