Dochter Nienke Plas opnieuw een hartoperatie: ‘Harley zal er als een strijder in gaan én uit komen’

27.08.2023 21:43
Foto: Instagram

De dochter van Nienke Plas, nu negen maanden oud, moet opnieuw aan haar hart worden geopereerd. Dit deelt de YouTuber op Instagram. Het meisje werd met een hartafwijking geboren en moest afgelopen januari ook al onder het mes. Nienke voelt ‘lichte paniek en spanning’ bij het nieuws.

Nienke schrijft over de check-up in het ziekenhuis waar ze naartoe gingen, zoals ze die iedere twee maanden hadden en de schrik die ze daar kreeg. ”Het lijkt mij slim om haar voor de winter te laten opereren’ zei de kindercardioloog. Mijn relaxte houding moest plek maken voor een golf van lichte paniek en spanning, die ik herkende van de vorige keer. Ik wist dat dit eraan zat te komen en was mijzelf daarop mentaal aan het voorbereiden. En toch, wanneer deze woorden uitgesproken worden, komt het binnen alsof een deur openslaat door de harde wind.’ De vorige keer was een traumatische ervaring voor haar.

Toch heeft ze er alle vertrouwen in. ‘Ze is gesneden uit het hout van twee soldaten. Net als haar broer. Haar hartje zal mooi worden opgelapt en Harley zal er als een strijder in gaan én uit komen, net als de vorige keer.’