De cijfers van de GGZ laten zien dat maar liefst één op de vijf Nederlanders te maken krijgt met een angststoornis, en in Nederland zou 15 tot 20 procent van de jongeren onder de achttien jaar kampen met angstproblemen. Preventie speelt hier een cruciale rol, en het is van groot belang dat angst bij jonge kinderen wordt opgemerkt en aangepakt.
Lees verder onder de advertentie
‘Niet de kinderen, maar juist hun ouders moeten in therapie’, deelt Wendy de Pree in haar nieuwe boek. De oprichter van het expertisecentrum Leer Positief Denken, deelt haar meer dan 25 jaar ervaring als psycholoog en gedragstherapeut geeft ouders, leerkrachten, opvoeders en hulpverleners handvatten om met kleine stapjes angst bij kinderen te verminderen.
Lees verder onder de advertentie
Samen
Volgens onderzoek blijkt goede voorlichting aan opvoeders even effectief te zijn als de behandeling van kinderen zelf. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën, waardoor je als (groot)ouder, leerkracht, opvoeder, of hulpverlener samen met je kind op zoek kunt gaan naar wat écht helpt om met meer (zelf)vertrouwen in het leven te staan. De kern van De Pree’s aanpak is het begrijpen van de onderliggende behoeften van angstige kinderen. Door te zorgen voor basisveiligheid, verbinding, en coregulatie van emoties, ervaren kinderen meer controle en komt er ruimte vrij voor helpende gedachten en gedrag.
Wendy benadrukt dat het begeleiden van kinderen veel vraagt van ouders en leerkrachten, en dit komt vaak bovenop de berg van andere ‘moetjes’. In haar boek ligt de nadruk dan ook op mild en zorgend zijn naar jezelf. Ze stelt zelfs voor dat elke aanstaande ouder zichzelf dit boek cadeau moet doen tijdens de zwangerschap om te starten met een sterke basis van rust, verbinding, en emotieregulatie. Het boek is nu verkrijgbaar in de boekhandel.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Sommige babynamen lijken uit het niets op te duiken — en binnen de kortste keren hoor je ze overal. Dat geldt ook voor deze naam, die de afgelopen weken een opvallende opmars maakte. En je gelooft nooit waar de inspiratie vandaan komt!