Als ouder ben je vast wel eens een rondje gaan rijden om je baby in slaap te krijgen (of houden). Wat blijkt? Autoritten blijken ook goed voor andere facetten van het ouderschap.
Lees verder onder de advertentie
Uit recent onderzoek van automerk Skoda door Motivaction blijkt dat autoritten een verrassend vruchtbare omgeving zijn voor waardevolle gesprekken en het opbouwen van sterke relaties. Maar liefst 83% van de Nederlanders voert regelmatig een diepgaand gesprek tijdens de autorit. De belangrijkste redenen die bijdragen aan deze waardevolle gesprekken: je zit voor langere tijd bij elkaar in één ruimte, er luistert niemand mee, je hoeft niemand aan te kijken en er is geen afleiding. De rit moet gemiddeld wel 52 minuten duren om nader tot elkaar te komen.
Ouders verstevigen band met kinderen in auto Van de ouders die met hun kinderen in de auto zitten, heeft een opvallende 63% hen beter leren kennen tijdens deze “autoritgesprekken”, terwijl iets meer dan vijftig procent heeft ervaren dat hun relatie met de kinderen zelfs is verbeterd hierdoor. Bijna alle jongeren (93%) voelen zich comfortabel om met hun ouders over serieuze en persoonlijke onderwerpen te praten in de auto. Gesprekken over familie en het gezin scoren hoog met 60%, maar ook gezondheid (41%), emotioneel welzijn (42%), problemen en moeilijke situaties (37%), actualiteit en het klimaat (33%) zijn waardevolle gespreksonderwerpen. Is die auto toch niet alleen een vervoersmiddel op wielen.
Lees verder onder de advertentie
Jongeren praten over diepe gevoelens Het onderzoek werpt ook licht op de generatiekloof in autoritgesprekken. Vooral jongeren voelen zich op hun gemak om persoonlijke zaken te bespreken in de auto. Zij zijn dan ook vaker geneigd om hun reisgenoot te vragen of deze wel gelukkig is; met maar liefst 26% van jongeren die dit doet, in vergelijking met slechts 10% van de 55-plussers. Bovendien geeft 95% van de ondervraagde jongeren aan wel eens een serieus of diepgaand gesprek te hebben met hun relatie, een percentage dat aanzienlijk hoger ligt dan de 55% van de ouderen (65-80) dat aangeeft dit te doen.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.