Zie je kinderen maar eens bezig te houden tijdens het insmeren, terwijl ze staan te popelen om het water in te gaan. Gelukkig hebben wij een paar loeihandige tips voor je waarmee je je kinderen insmeert zonder gedoe. Tover die fles zonnebrand dus maar tevoorschijn.

1. Samen smeren

Sara van Gorp is hoofdredacteur Kek Mama en moeder van Ko (6) en Toon (2)
“Ko en Toon zijn wel wat gewend qua smeren, want: droge huid. Zonnebrand is daarentegen een dingetje. Ze willen gewoon meteen naar buiten als de zon schijnt. Maar elkaar insmeren vinden ze wél leuk. Daarom maken we er nu een moment van en gaan we eerst lekker smeren als het mooi weer is – mogen ze mijn gezicht en armen ook meteen even doen. Soms is het nog een heel gedoe om ze ermee op te laten houden, zo enthousiast zijn ze.”

 

2. Lang leve de iPad

Mariette Middelbeek is chef redactie Kek Mama en moeder van Casper (3) en Nora (1)
“Mijn kinderen zijn nogal ongeduldig hebben echt geen zin om op het strand stil te zitten tot ze ingesmeerd zijn. Gelukkig kan ik ze de eerste paar minuten nog afleiden met een voorleesboekje. Terwijl zij staan te bladeren in Jip en Janneke, ga ik razendsnel los met de fles zonnebrand. Als Casper en Nora echt niet meer kunnen wachten, dan is de iPad soms mijn beste vriend. Kan dat spul in ieder geval nog even inwerken.”

 

3. Gekke zonnebrand-snor

Maureen Kengen is beeldredacteur Kek Mama en moeder van Bo (3)
“Bo weet dat smeren belangrijk is omdat ze anders verbrandt. Heeft ze geleerd van de Speelgoeddokter, een kinderserie op televisie. Ze vindt het dus geen probleem als ik de fles met zonnebrand tevoorschijn tover. Maar we maken het insmeerritueel wel altijd iets leuker. Dan teken ik figuurtjes op Bo’s rug en moet zij raden wat het is, of we maken een gekke snor en grote wenkbrauwen op ons gezicht. Succes gegarandeerd.”

 

4. Trekt supersnel in

Zonnebrand waar zand niet aan blijft plakken: het is wat ons betreft de beste uitvinding sinds de kroket. De Vichy Idéal Soleil Antizand Mist is een handige spray voor kinderen, trekt al na één veeg in en plakt niet – ideaal als je kind alles zelf wil doen maar nog niet zo handig is. Ook fijn: je kind verandert bij de eerste windvlaag niet meteen in een zandmonster, want dat stoot deze spray allemaal af. Smeren is dus zo gepiept.

 

Ook handig

Vichy heeft trouwens ook zo’n fijne zonnebrand voor volwassenen. De Vichy Idéal Soleil antizand melk smeer je makkelijk uit, plakt niet en je hoeft geen uren te wachten tot hij is ingewerkt. En dan is er ook nog de Ultra Smeltende Melk-Gel, die je kunt aanbrengen op een droge én natte huid – en nee, je krijgt er niet van die witte strepen van. Extra pluspunt: de geur is top, hij doet niet onder voor een chique bodylotion.

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >