‘Wat eten we vandaag?’ Jij hebt misschien geen idee, maar gelukkig deelt orthomoleculair therapeut Bezhwen een lekker en voedzaam recept.
Lees verder onder de advertentie
Bezhwen: “De zomeravonden zijn een tijd van gezelligheid, lichte gerechten en smaken die de zon naar binnen brengen. En wat is er nu beter dan een combinatie van zoete vijgen, romige feta, knapperige pistachenoten en een vleugje tijm om je zinnen te strelen? Dit recept voor gebakken vijgen met kaas en honing is ideaal als voorgerecht of een lichte maaltijd. Het is eenvoudig te maken en zal je gasten zeker verblijden.”
Verwarm je oven voor: Zet je oven alvast aan op 175°C zodat je die heerlijke geur van gebakken vijgen binnenkort kunt ervaren.
Snijd de vijgen: Neem elke verse vijg en snijd deze in vier delen, maar niet helemaal door. Je wilt dat ze zich openen als een bloem, klaar om gevuld te worden met al het lekkers.
Vul met feta: Voeg een kleine hoeveelheid romige feta kaas toe in het midden van elke vijg. De feta smelt mooi en geeft een heerlijke romigheid die perfect contrasteert met de zoetheid van de vijg.
Plaats op de bakplaat: Leg de gevulde vijgen voorzichtig op een bakplaat of in een ovenvaste schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze mooi kunnen karamelliseren.
Besprenkel met honing: Geef de vijgen een royale honinglaag. De honing zorgt niet alleen voor extra zoetheid, maar helpt ook bij het creëren van een prachtige karamellaag tijdens het bakken.
Voeg pistachenoten Toe: Bestrooi de vijgen met gehakte pistachenoten. Dit voegt een heerlijke crunch en een nootachtige smaak toe die perfect samengaat met de zachte feta en zoete vijgen.
Strooi de tijm: Garneer met verse tijm. De tijm voegt een subtiele, kruidige aroma toe die het geheel afmaakt.
Bak in de oven: Zet de vijgen in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 15 minuten, of totdat ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Je zult zien dat de feta een beetje smelt en de vijgen een mooie glans krijgen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De nachtmerrie van elke moeder: je raakt je kind kwijt. Het ene moment is ‘ie er nog, je knippert, en poef. Weg. Het overkwam ook Janna. Zij dacht dat haar dochter was ontvoerd.