Zomers smullen: recept voor gezond citroen sorbetijs
Het heeft even geduurd, maar het is officieel zomer. En dat betekent ijsjes, ijsjes en nog ’s ijsjes. Orthomoleculair therapeut Bezhwen deelt dit simpele en gezonde recept om de zomer smaakvol mee in te luiden.
Recept citroen sorbet
Ingrediënten:
- 1 cup bevroren ananas
- 1 cup bevroren frambozen
- 1/2 bevroren citroen (in stukjes)
- Een paar blaadjes munt
- 1 eetlepel maple siroop
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
- Zorg ervoor dat de ananas, frambozen en citroen van tevoren zijn ingevroren.
- Snijd de citroen in stukjes en verwijder eventuele zaden. Je kunt ook kant-en-klare bevroren ananas en frambozen gebruiken.
- Mixen:
- Doe de bevroren ananas, frambozen, stukjes citroen, muntblaadjes en maple siroop in een hakmachine of blender.
- Mix de ingrediënten tot een glad mengsel ontstaat. Stop af en toe om alles even door elkaar te mengen, zodat alle ingrediënten goed worden verwerkt.
- Serveren:
- Schep het gladde en romige sorbetmengsel in lege citroenschillen voor een leuke presentatie en extra frisse smaak.
- Serveer het citroensorbetijs direct voor een heerlijk verfrissend dessert.
- Bewaren:
- Als je het niet direct serveert, bewaar het dan in de vriezer en haal het ijs er 15 minuten voor serveren uit.
Ontdek meer recepten van Bezhwen:
Snel en makkelijk recept voor hectische dagen: bulgursalade
Om te smullen: recept voor gezonde chocolade-bananenpannenkoeken
Smaakvol ontbijt? Probeer dit mango-chiapudding recept
Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.