‘Álles gaat bij mij net wat dieper’, en andere dubbelzinnige opmerkingen van moeders

21.05.2023 14:17
flirt fail Beeld: Getty Images

Het zal je maar gebeuren: door de hersenmist een situatie zó verkeerd inschatten dat je een blauwtje loopt. Uh ja, probeer die dubbelzinnige opmerking dan maar eens uit te leggen.

Sylvia (40) is single moeder van Kerwin (9).

“Ik had een glas wijn over mijn laptop gegooid en het gros van de toetsen deed het niet meer. De reparateur accepteerde schoorvoetend de ‘alleenstaande moeder-korting’ die ik bedong, maar zei erbij: ‘Het kan zijn dat na de chemische reiniging de boel toch dieper beschadigd blijkt en ik het toetsenbord moet vervangen.’ ‘The story of my life’, reageerde ik dubbelzinnig, ‘álles gaat bij mij net wat dieper.’ Daarop stuurde hij me de winkel uit en kreeg ik een rekening van driehonderd euro. Zonder korting, alleenstaand of niet.”

Daar ligt de grens

Romy (37) woont samen en is moeder van Sepp (6) en Merel (2).

“Mijn eerste wijntje met een vriendin na de borstvoedingsperiode viel iets zwaarder dan normaal. Met de acht maanden oude Merel in de draagzak liet ik me aanleunen hoe de ober – op respectabele leeftijd maar blijkbaar niet minder geïnteresseerd in ons jonge moeders – ons met een knipoog voor de derde keer bijschonk en die ronde aanbood van het huis.

“‘Dat is een zachte landing’, grijnsde ik”

Tegen de tijd dat onze mannen ons zouden komen ophalen, parkeerde ik Merel op schoot bij mijn vriendin, meldde ik aangeschoten dat ik alvast ging afrekenen en botste frontaal op onze ober. Begripvol ving hij me op. ‘Dat is een zachte landing’, grijnsde ik, ‘voor hetzelfde geld had ik de grond gekust in plaats van jou.’ ‘Altijd graag tot dienst’, antwoordde de ober, ‘maar ik trek de grens bij een knuffel.’ Waarom ik een tientje fooi gaf, begrijpt mijn man nog steeds niet.”

Lees ook – ‘Ik dacht dat ik sjans had, niet dus’ >

Hersenmist

Lesley (39) woont samen en is moeder van Gijs (7), Jacob (4) en Lode (1).

“Ik beroep me op hersenmist, ik was nog maar een week of acht bevallen. Maar gênant was het wel, toen ik zeker wist dat de automonteur me flirtend korting gaf op de grote beurt van mijn stokoude auto, en ik die – knipoog, knipoog – quasi-bescheiden afsloeg.

‘Doe niet zo mal joh – en ik ben al moeder hè’, benadrukte ik. ‘Maak er maar 850 van, écht.’ De monteur keek me grijnzend aan. ‘Nee mevrouw, ik reken 935 euro’, kapte hij mijn meest bevallige lach af. De gekkerd, dacht ik nog. Hij snapte toch ook wel dat een pas bevallen moeder hoogstwaarschijnlijk een partner had?

“De gekkerd, dacht ik nog”

Toen pas viel het kwartje. In plaats van hem vijftien euro fooi te geven, was ik onbedoeld 85 euro aan het afdingen, met mijn hormonale hoofd. Met het schaamrood op mijn kaken pinde ik het gevraagde bedrag. Onlangs moest ik er opnieuw langs, voor een kleine reparatie. ‘Veertig euro’, vroeg mijn monteur. ‘Zonder korting, zonder fooi. Ik heb het speciaal voor je nageteld.’ De stralende knipoog die hij me gaf stak ik mooi in mijn zak.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.