”Waarom komt dat takkewijf hier op bezoek?’ vroeg mijn zoontje’

02.12.2022 17:09
flapuit zoon Beeld: Unsplash

Ah, kinderen. Wanneer ze een gigantische flapuit de wereld in gooien en jij met het schaamrood op je kaken de schade probeert te verminderen.

Manon (33), moeder van een zoon van 6, stiefmoeder van een dochter van 8.

“Met Janneke, de ex van mijn vriend, ben ik, zacht uitgedrukt, geen vriendinnen. Toch vind ik dat we omwille van hun dochter met elkaar door één deur moeten kunnen. Dus nodig ik haar af en toe uit voor koffie en dan doen we allebei ons best een normaal gesprek te voeren. Zo ook vorige maand.

Lees ook – Co-ouderschap: ‘Als de kinderen bij hun vader zijn, leid ik een wild leven’ >

Even helemaal klaar mee

Janneke had weer eens het co-ouderschema willen aanpassen, wat ons niet goed uitkwam. Maar omdat mijn vriend haar heeft bedrogen (niet met mij) vindt zij dat hij altijd met nul-een achterstaat en moet doen wat zij zegt. Ik was er even helemaal klaar mee en liep aan de telefoon tegen een vriendin leeg over wat ‘dat takkewijf’ nu weer had geëist. Niet netjes, nee, maar in the heat of the moment zeg je weleens wat.

Flapuit

Niet lang daarna kwam Janneke op de koffie en toen bleek dat mijn zoon op het moment van het telefoongesprek helemaal niet boven had zitten spelen, zoals ik dacht, want Janneke had haar jas nog niet uit of hij vroeg aan mij: ‘Waarom komt dat takkewijf hier op bezoek?’

Alleen met de grootst mogelijke moeite kon ik Janneke ervan overtuigen dat ik dat natuurlijk niet over haar, maar over iemand anders had gezegd. Volgens mij geloofde ze er niets van.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.