‘Mijn vliezen braken tijdens de bruiloft van mijn collega’

22.02.2021 14:22
vliezen braken op bruiloft collega bevallen Beeld: Shutterstock

Klaartje (38), moeder van Sepp (1), wist dat het een risico was om, veertig weken en twee dagen zwanger, naar de bruiloft van een collega te gaan, Maar ze voelde zich kiplekker en wilde het feest voor geen goud missen.

“‘Maak je geen zorgen over het moment waarop je vliezen breken’, prevelde de docent van het mij iets te zweverige yogaklasje. ‘Het hoofdje van je baby fungeert als stop en zorgt ervoor dat het vruchtwater er geleidelijk uit loopt.’ Ik had daar zo mijn bedenkingen bij, maar zorgen maakte ik me ook niet.

Natuurlijk wisten we dat we een risico namen om, veertig weken en twee dagen zwanger, naar de bruiloft van een bevriende collega te gaan. Maar ik voelde me kiplekker; ik wilde het feest voor geen goud missen. Wel had ik wat rare, plakkerige afscheiding die dag. De slijmprop, zo bleek later.
 

Meer Kek Mama?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Met zwaailichten

De bruidstaart was net aangesneden toen, met een ferme golf, mijn vliezen braken. Paniekerig trok ik mijn vriend mee het toilet in. Omdat de weeën direct inzetten en ik een reis van Brabant naar ons ziekenhuis in Amsterdam écht niet zag zitten, belde hij een ambulance.

Ik hoopte er met stille trom tussenuit te piepen, maar krijg dat maar eens voor elkaar als er een gele bus met zwaailichten voorrijdt op een feest met honderdvijftig man. Joelend en klappend zwaaiden de bruiloftsgasten ons uit. Acht uur later beviel ik, precies zoals gehoopt, in ons eigen ziekenhuis. Geen baby heeft ooit zó veel felicitatiekaarten ontvangen.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2021.

 

 

Lees ook
8 tekenen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten >